Ghidul de bune practici – măsuri de prim-ajutor in situație de urgență este prezentat cetățenilor din comuna Colonești

În comuna Colonești se desfășoară în această perioadă întâlniri cu cetățenii, în cadrul cărora este prezentat Ghidul de bune practici – măsuri de prim-ajutor in situație de urgență. Sunt explicitate capitolele acestuia, atat cele cu privire la rolul Crucii Roșii-rol auxiliar al autorităților competente în situații de urgență/criză, tipurile de risc specifice, și mai ales managementul situațiilor de urgență/criză în cadrul comunităților din Colonești.

Ne bucură interesul cetățenilor cu privire la subiectele prezentate și gradul de implicare de care dau dovadă aceștia. Aceste reuniuni vor continua în lunile ianuarie-februarie 2023, și se vor finaliza prin încheierea a 45 de contracte de voluntariat.

În cadrul activității, prin întâlnirile cu cetatenii, dar si in cadrul exercitiului de simulare sitiutie de criza (simulare cutremur) s-a pus accentul pe respectarea princiiilor de egalitate de sanse/nediscriminare, si totodata au fost promovate obiectivele de dezvoltare durabila.

Proiectul “Fii implicat în Colonești!” este implementat de Crucea Roșie Bacău în perioada 13.07.2022-12.09.2023, fiind cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capacitate Administrativa 2014-2020, cod SIPOCA 875/MySmis 2014+ 151354. Valoarea totală a proiectului este 415.191 lei, din care 345.854,11 lei valoare eligibilă nerambursabilă din FSE.

Postat în Fii implicat in Colonești

În arhivă