Banca de Alimente

banca-de-alimenteCrucea Roșie Română a lansat proiectul Banca de Alimente în data de 26 noiembrie 2009, ca o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici.

Proiectul Banca de Alimente presupune colectarea de alimente neperisabile în depozitele Crucii Roșii prin donaţii/sponsorizări, stocarea și distribuirea acestora către persoanele vulnerabile din București și din țară. Banca de Alimente a Crucii Roșii Române reprezintă, pe fondul impactului crizei economice mondiale și al creșterii preţurilor la produsele alimentare, o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici. Acest proiect este o iniţiativă a Crucii Roșii Române, preluată după modelul unor proiecte similare derulate cu succes, în ţări din Uniunea Europeană, precum și în SUA și Canada.

poza banca de alimenteBanca de Alimente hrănește populația înfometată prin două modalități:

  • Distribuție publică de alimente la depozitele Crucii Roșii
  • Distribuție de alimente de către filialele Crucii Roșii și organizațiile partenere pentru persoanele nedeplasabile

Când mergeți la cumpărături, puteți dona alimente greu perisabile pentru persoanele care suferă de foame. Căutați pe rafturile magazinelor CORA, Carrefour, Metro alimentele pe care le puteți cumpăra și donați-le Băncii de Alimente a Crucii Roșii Bacău, în cutiile special amenajate la ieșirea din magazine!