Caravana „Mos Craciun”

Poza Caravana Craciun 1 Paștele și Crăciunul sunt cele mai importante sărbători creștine, pe care fiecare dorește să le petreacă în condiții cel puțin decente. Din păcate, în Bacău există un număr mare de copii și vârstnici care, din cauza lipsurilor materiale, nu se pot bucura de aceste momente.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor nevoiașe, Crucea Roșie Bacău a inițiat în 2007 programul „Caravana Moș Crăciun”. În cadrul lui, anul trecut am încheiat parteneriate cu câteva hypermaketuri din Bacău: Real, Carrefour, Metro.

Acestea, cu ocazia Crăciunului, au acceptat organizarea în incinta magazinelor a unei campanii de colectă de produse alimentare și nealimentare pentru beneficiarii proiectului. În cadrul acestor campanii fiecare client este rugat la intrare să cumpere un produs pentru un copil sau vârstnic pe care să îl doneze la ieșire într-un coș special amenajat. Pe toată perioada desfășurării sunt prezenți voluntarii Crucii Roșii Bacău. Această campanie finalizează cu o caravană care se deplasează la toți beneficiarii săi pe raza întregului județ.

Beneficiari direcți: copiii și persoanele vârstnice, de pe raza Județului Bacău, aflate în situaţie de criză, în principal ca urmare a imposibilităţii de a-şi asigura necesităţile de bază: hrană, igienă, medicaţie, îngrijire, copiii orfani institutionalizați și neinstitutionalizați care provin din familii nevoiașe.

Poza Caravana Craciun 2Sărbătorile sunt pentru toată lumea indiferent de condiția socială sau vârstă. De aceea, luna decembrie este luna dedicată Caravanei Moș Crăciun iar voluntarii sunt implicați în campania de colectă de fonduri (bani, bunuri, produse alimentare, articole imbracaminte si incaltaminte, dulciuri) pentru sprijinirea acestora în cadru organizat în preajma Sfintelor Sărbători de Crăciun.