Istoric

De la data înfiinţării sale, în anul 2011, Serviciul de Ambulanţă al Crucii Roşii Bacău a reuşit, cu sprijinul populaţiei, prin donaţiile 2%, să fie la dispoziţia cetăţenilor, având capacitatea de a asigura transportul şi asistenţă medicală de urgenţă în cadrul diferitelor evenimente (spectacole, competiţii sportive), în dezastre naturale, dar şi în furnizarea de servicii de transport pacienţilor suferinzi.

Activitati

În acest moment, Serviciul de Ambulanță al Crucii Roșii Bacău are în dotare 11 ambulanțe acreditate și alte 5, achiziționate la sfârșitul anului 2013, în curs de acreditate.

Oferim servicii de prim ajutor in cadrul evenimentelor organizate in Bacau: Ziua Aviatiei, evenimente sportive: Campionatul National de Judo, Campionatul national de Inot, Raliul Moldovei, alte competitii sportive – meciuri de fotbal si de hanbal.

De asemenea, oferim servicii de prim ajutor  la Strandul Letea in perioada verii- servicii contractate de Primaria Bacau.

Asigurarea transportului pacienților pentru asigurarea dializei este o altă direcție de activitate. Pe timpul iernii, transportul pacientilor poate să devină foarte dificil de asigurat cu ambulantele din dotare, deoarece mulți dintre acestia locuiesc în zone izolate si greu accesibile.

Totodată, Serviciul de Ambulanță al Crucii Roșii Bacău este solicitat să asigure intervenția de urgență la diferite manifestări, spre exemplu Zilele orașelor Comănești, Moinești și altor localități din județ, precum si la diverse spectacole.

Nu în ultimul rând, am efectuat transporturi umanitare pentru diferiți pacienți, atunci când conjuncturile au impus acest lucru.