Concursuri

Orice cetățean are datoria morală de a cunoaște măsurile elementare de îngrijire și folosire corectă a unor mijloace minimale, existente în trusa de prim ajutor!

Pregătirea populației pentru acordarea primului ajutor:

Din iniţiativa Comitetului Judeţean al Crucii Roşii Bacău, a fost organizat pentru prima dată, în anul 1962, concursul de educaţie pentru sănătate şi acordarea primului ajutor “Sanitarii Pricepuţi”. Astfel, Crucea Roșie Bacău organizează anual concursul de educație sanitară și prim ajutor „Sanitarii Pricepuți”, pentru elevii de gimnaziu și liceu.

Anul 2007 este important în istoria acestui concurs deoarece s-au sărbătorit 45 de ani de existență. Având în vedere că filiala Bacău a organizat pentru prima oară acest concurs, faza națională a acestuia a avut loc pentru prima oară în ultimii 20 de ani, în Bacău-Slănic Moldova. Tradiția de 45 de ani a acestui concurs este suficientă pentru a să deveni una din manifestările fanion al Crucii Roșii Bacău.

În anul 2012, concursul a  împlinit  50 de ani de desfășurare , în cadrul activităţilor Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din Romănia.

În ultima perioadă, beneficiarii acestui program sunt anual: peste 300 de elevi din învățământul preunivesitar care au obținut un nivel de competențe și abilități capabile să conducă la dobândirea și însușirea cunoștințelor de bază și a deprinderilor practice pentru acordarea primului ajutor. Putem spune că beneficiarul principal al acestui program este comunitatea locală. Regulamentul, tematica și modul de desfășurare se poate găsi la rubrica legislație.