Caravana de Paste

Poza Caravana Paste 2

 

Paștele este una din cele mai importante sărbători creștine si fiecare din noi dorește să le petreacă în condiții cel puțin decente. În acest context, proiectul respectiv și-a propus ajutorarea persoanelor defavorizate, în perioada Paștelui.


 

Grupul țintă:

Beneficiari directi: copiii și persoanele vârstnice, de pe raza Județului Bacău, aflate în situaţie de criză, în principal ca urmare a imposibilităţii de a-şi asigura necesităţile de bază: hrană, igienă, medicaţie, îngrijire, copiii orfani institutionalizați si neinstitutionalizați care provin din familii nevoiașe.Poza Caravana Paste 1

Începând cu anul 2007, aceștia au primit din partea Crucii Roșii Bacău și a partenerilor săi, pachete umanitare care conțineau produse alimentare și nealimentare.

În fiecare an, Crucea Roșie Bacău s-a străduit să fie alături de copiii afllați în nevoi cu scopul prevenirii abandonului școlar.

Consecvența în a-și îndeplini menirea sa statutară, Crucea Roșie Bacău dorește să readucă zâmbetul și bucuria în rândul bătrânilor, copiilor instituționalizați, neinstituționalizați, orfani sau care provin din familii nevoiașe dar care urmează cursurile școlare.

Crucea Roșie Bacău selectează anual, în baza principiilor sale un număr de elevi și persoane vârstnice care să fie beneficiari la nivelul Județului Bacău, ai Campaniei “Caravana Iepurașului”.

Poza caravana Paste 3Această perioadă este dedicată beneficiarilor proiectului respectiv iar voluntarii sunt implicați în campania de colectă de fonduri (bani, bunuri, produse alimentare, articole îmbrăcăminte și încălțăminte, dulciuri) pentru sprijinirea acestora în cadru organizat, în preajma Sfintelor Sărbători de Paște.