Tineret

tineretMisiunea Crucii Rosii de a preveni si alina suferinta umana este o repsonsabilitate pe care tinerii si-o asuma cu usurinta. Prin actiunile pe care le desfasoara, tinerii pot aduce o contributie semnificativa la satisfacerea necesitatilor persoanelor vulnerabile.
Crucea Roșie Bacău susţine voluntariatul din partea tinerilor ca factor important în autoreglarea societăţii, ca o cale de implicare a tinerilor în luarea deciziilor şi/sau dezvoltarea unei atitudini civice, permiţându-le acestora să contribuie semnificativ la dezvoltarea comunitatii locale. De asemenea, tinerii vor putea să-şi manifeste inițiativele, să dobândească abilităţi şi îndemânări noi.

Tinerii au posibilitatea de a se implica, activa si participa la acţiuni specifice, campanii și evenimente.

Programul de tineret al Crucii Roșii Române dorește să includă tinerii în activitățile organizației atât ca parteneri, cât ți ca implementatori și beneficiari.

  • Dorim sa sprijinim tinerii in implementarea Principiilor Fundamentale ale Miscarii Internationale ale Crucii Rosii si Semilunii Rosii prin:
  • Promovarea sanatatii;
  • Servicii in comunitate;
  • Schimburi internationale;

STRUCTURA DE TINERET A CRUCII ROȘII BACĂU

Conform statutului Societății Naționale de Cruce Roșie din Romțnia, fiecare filială are un lider de tineret ales o dată la 2 ani care are dreptul să participe cu drept de vot la adunarea generală a SNCRR. Un număr de 3 tineri voluntari fac parte din structura Comitetului Crucii Roșii Bacău, organism deliberativ.

Proiecte si programe de tineret