Primul ajutor la evenimente

Crucea Roșie Bacău oferă servicii profesioniste de prim-ajutor, la fața locului pentru diferite evenimente. Deoarece se pot întâmpla tot felul de accidente, este vital ca organizatorii de evenimente să ofere condiții de siguranță. Acestea includ asistență medicală și transport pacient în cazul în care acesta este necesar. Pentru a realiza acest lucru, fie că este vorba despre evenimente sportive sau cultural-artistice, Crucea Roșie Bacău vă poate asigura prezența unei ambulanțe la locul evenimentului și implicit, a unor echipaje de prim ajutor formate din voluntari, paramedici, asistenți medicali și medici.

Suntem alături de dumneavoastră atunci când aveți nevoie! Contactați-ne!

 

31 august 2015

Asistență medicală pe Aeroportul George Enescu din Bacău

Crucea Roșie Bacău a oferit susținere celor 168 de pasageri care au fost nevoiți să aștepte sosirea cursei Bacău-Roma, ce trebuia să decoleze de pe Aeroportul George Enescu duminică, 30 august, la ora 14.30 și a decolat de-abia în jurul orei 20.30. Zborul a fost amânat din cauza unor defecțiuni tehnice la aeronava Boeing 737.

Crucea Roșie Bacău a oferit pasagerilor, dintre care aproximativ 30 de copii, apă minerală, apă plată, biscuiți, banane, ciocolată Snickers, pentru a reuși să traverseze în condiții bune cele peste șase ore de așteptare.

Totodată, personalul calificat al Crucii Roșii Bacău a oferit asistență medicală unei doamne de peste 65 de ani, cu probleme cardiace, ce a avut nevoie de oxigen. Echipa Crucii Roșii Bacău își îndeplinește astfel misiunea de a fi alături de persoanele aflate în situații de risc, de fiecare dată când este nevoie de intervenția noastră.

2 iulie 20142 iulie

O echipă de voluntari ai Crucii Roșii Bacău a participat, marți, 1 iulie 2014, la o demonstrație de prim ajutor, la invitația reprezentanților Oratoriului Don Bosco.

În curtea Oratoriului Don Bosco, în fața a peste 500 de tineri cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, voluntarii noștri au prezentat câteva noțiuni referitoare la istoricul Crucii Roșii Române și la activitățile desfășurate de Crucea Roșie Bacău.

Totodată, au fost prezentat principalele măsuri de prim ajutor de bază: resuscitarea, modalitățile de intervenție în caz de hemoragie și fracturi, cum trebuie procedat și mai ales cum nu trebuie procedat în caz de accident, etc. Copiii au fost deosebit de interesați de noțiunile prezentate și de tot ce presupune să fii voluntar la Crucea Roșie Bacău.

 

16 iunie 201416 iunie

Echipa Crucii Roșii Bacău a asigurat în acest week-end intervenția de urgență în cadrul a trei evenimente importante din viața comunității băcăuane. Sâmbătă am instalat un punct de prim ajutor și informare la mitingul aviatic organizat de Baza 95 Aeriană ”Erou Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu”, la care au fost prezenți aproximativ 1000 de băcăuani. Aceștia au putut să admire evoluțiile aeronavelor militare  MiG-21 LanceR, IAR-99 Șoim, IAR-330L Puma SOCAT, C-27J Spartan,  dar și aparate de zbor sportiv și de agrement ca  Extra-300, Festival, Zlin Z 142, Appolo Fox, Cesna 210, CTSW, Wilga sau IAK-52TW.

De asemenea, sâmbătă și duminică, un echipaj format din asistent medical și ambulanțier a asigurat medicina de urgență la Campionatului Naţional de Judo Under 14, întrecere care s-a desfăşurat la Sala Sporturilor Bacău. Din nefericire, au existat și câteva accidente, echipajul nostru intervenind prompt în cele patru cazuri de fracturi, cele câteva cazuri de epistaxis (hemoragie nazală) și de mici traumatisme suferite la membrele inferioare și superioare.

Nu în ultimul rând, menționăm că în acest sfârșit de săptămână s-a desfășurat, pe circuitul de karting Speed Park din sudul municipiului Bacău, cea de-a treia etapă a Campionatului Național de Karting – Dunlop 2014. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 14-15 iunie, fiind organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS). Și aici, echipajele Crucii Roșii Bacău au fost prezente, pregătite să intervină dacă acest lucru ar fi fost necesar.

 

4 aprilie 20144 aprilie

Bazinul de înot din municipiul Bacău găzduiește în aceste zile două competiții importante, în cadrul cărora vor putea fi urmăriți și încurajați cei mai buni înotători din țară. Astfel, Campionatul Național de Înot Seniori, are loc în perioada 2-6 aprilie unde participă 200 de sportivi (93 de fete și 107 băieți) de la 39 de cluburi afiliate. Cel de-al doilea concurs se desfășoară între 10-13 aprilie – Campionatul Național de seniori și juniori de sărituri în apă.

O ambulanță a Serviciul de Ambulanță al Crucii Roșii Bacău, alături de voluntari,  va fi prezentă pe durata desfășurării celor două competiții. Ne dorim să nu fie necesar vreun astfel de transport, iar concursurile să se desfășoare fără niciun incident de natură medicală.

 

1 martie 20141 martie

Sâmbătă, 1 martie, începând cu ora 11.00, pe stadionul de fotbal „Aerostar” din municipiul Bacău s-a desfășurat partida de fotbal dintre echipele A.S.C. Bacău   – F.C. Rapid Bucureşti, din cadrul etapei a XVIII – a Ligii a-II-a, încheiată cu scorul de 1-2.

Serviciul de Ambulanță al Crucii Roșii Bacău a asigurat medicina de urgență. Astfel, au fost prezente două ambulanțe însoțite de personal de specialitate (medic, asistent), de angajați și voluntari ai Crucii Roșii Bacău.

În conformitate cu prevederile LEGII 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei în sport, partida a fost caracterizată cu grad mediu de risc. Ne bucurăm că manifestarea sportivă s-a încheiat fără incidente și că nu a fost necesară intervenția noastră.

11.09.2012

Ieri, 11.09.2012, Crucea Roșie Bacău a asigurat servicii de Prim Ajutor la concertul Andrei, din parcarea real,-Hypermarket. 

În urma acestui eveniment, nu au fost înregistrate cazuri grave, totul decurgând în regim normal, fără incidente.