Campanii si evenimente

Voluntariatul a reprezentat sufletul Miscarii Internationale de Cruce Rosie inca de la infiintarea acesteia in 1863. Voluntarii reprezinta in prezent, cum au fost intotdeauna, coloana vertebrala a tuturor activitatilor de Cruce Rosie, ajutand Societatea Nationala sa deruleze programe de succes si asistand zeci de mii de persoane vulnerabile aflate in dificultate.

Obiectivul pe care ni-l propunem este crearea unui cadru propice pentru tineri in  vederea dobândirii unor abilităţi, deprinderi, cunoştinţe specifice in domeniul educatiei sanitare si profesionale, necesare afirmării şi valorificării potenţialului propriu,  integrării cu succes în comunitate, orientarii profesionale si incurajarea acestora in vederea implicarii ca voluntar in comunitate.

Crucea Rosie Bacau beneficiaza de aportul a aprox. 170 de voluntari, din care 70% sunt tineri.

Devotamentul voluntarilor nu numai ca reduce costul activitatilor si ne permite sa ajutam mult mai multe persoane cu fondurile disponibile, dar spiritul voluntariatului reprezinta sufletul actiunii noastre umanitare.

Activități (selecție activități recente):

  • Participare la distributia si colecta organizata cu ocazia Caravanelor de paste si de Craciun desfasurate de catre Crucea Rosie Bacau. Voluntarii au promovat campania de colectă de produse alimentare greu perisabile, în cadrul proiectului „Banca de Alimente”. Astfel, aproximativ 40 voluntari au petrecut aproximativ 3 ore zilnic pentru a informa cetățenii dornici să ajute și să contribuie la viața comunităților afectate.
  • Participarea permanentă la realizarea și distribuția de pachete destinate persoanelor vârstice din cadrul programului Deschideți o ușă.
  • Participare la punctele de prim-ajutor și informare instalate în vara anului 2013 si 2014 în jud Bacău: 27 iulie-28 iulie, în parcul din Slănic Moldova; 31 iulie, două puncte de prim ajutor şi informare, în Parcul Trandafirilor şi în Parcul Catedralei din mun. Bacău; 8 august, un nou punct de prim-ajutor şi informare în Parcul Cancicov; 23.08, în parcul din orașul Moinești, unde a fost organizat un punct de prim-ajutor.
  • Participare la manifesatrile prilejuie de Zilele orașului Comănești, Zilele orasului Moinesti si ale altor localitati din judet.
  • Participare la taberere – Voluntari ai filialei Bacău de Cruce Roșie au participat la Tabara internațională de pregătire pentru dezastre. În perioada 19 august- 25 august a.c. a avut loc Tabara internațională de pregatire pentru dezastre a Crucii Roșii Române editia 2013, la Cheile Gradistei, județul Brasov. Organizatorii și-au propus ca obiectiv pregătirea voluntarilor membri în detașamentele de intervenție. Voluntarii au învățat să utilizeze pompa de apa, generatorul de curent, instalatie de purificare a apei, bucatarie de campanie, montarea corturilor de diverse tipuri, instalatii de iluminare.
  • În perioada 27 august – 1 septembrie 2013 în localitatea Zărnești din județul Brașov s-a desfășurat Tabăra de Educație Umanitară 2013, la care au participat patru reprezentanți ai filialei Bacău de Cruce Roșie.
  • Participare permanentă la Programul Educație pentru sănătate – instruirea voluntarilor în cursuri de prim-ajutor.
  • Ziua Internațională a Voluntarului” – 5 decembrie 2013- constituie un prilej minunat de recunoaștere a contribuției decisive a voluntarilor la indeplinirea Misiunii  fundamentale a Crucii Roșii Române.  Astfel, în fiecare an, pe 5 decembrie, Crucea Rosie Bacău aniversează această zi. Evenimentul, desfășurat la RMB,  a debutat cu  festivitate de premiere a celor mai activi și devotați voluntari pe parcursul anului 2013 și a continuat cu numeoroase surprize pentru voluntari, cu ocazia zilei lor.
  • Doi voluntari ai filialei Bacău de Cruce Roșie Română au făcut fac parte dintre finaliștii Galei Naționale a Voluntarilor, ediția 2013, desfășurată în data de 12 decembrie. Este vorba despre Anca Elena Moței, finalistă în cadrul secțiunii Voluntarul junior al anului și Ioana Mădălina Petrea finalistă pentru Voluntarul Anului în Domeniul social. Gala Națională a Voluntarilor este o competie națională ce aduce voluntariatul în atenția publicului larg și a mass-mediei, premiind  voluntarii, proiectele de voluntariat, coordonatorii de voluntari și centrele de voluntariat din întreaga țară. Competiția este organizată de federația VOLUM cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Reprezentanței Comisiei Europene la București.
  • Servicii de prim ajutor oferite an de an in cadrul Campaniei Primul ajutor pe litoral.