EDIȚIE JUBILIARĂ PENTRU CONCURSUL PENTRU EDUCAȚIE SĂNĂTATE ȘI PRIM AJUTOR “SANITARII PRICEPUȚI”

PROIECT FINANȚAT CU SPRIJINUL PRIMĂRIEI BACĂU ȘI CONSILIULUI LOCAL BACĂU

Bacău, 02.06.12: Demarat în anul 1962, la inițiativa Comitetului de Cruce Roșie Bacău, Concursul pentru Sănătate şi Prim-Ajutor „Sanitarii Pricepuţi” împlinește în acest an 50 ani de existență. Este singurul concurs de acest gen care se desfăşoară în şcolile şi liceele din România, bucurându-se de un interes deosebit din partea elevilor şi a cadrelor didactice.

Dintre obiectivele sale se numără: însuşirea cunoştinţelor despre acordarea corectă a primului ajutor de bază, dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă, noţiuni privind adoptarea unui mod de viaţă sănătos, precum şi însuşirea cunoştinţelor despre Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.

În zilele de 3 și 4 iunie, Sala de Atletism Bacău găzduiește Concursul “Sanitarii Pricepuți”- faza județeană, pentru clasele IX-XII și V- VIII.

Accidentele, rănile şi bolile pot apărea pe neaşteptate. Ajutorul imediat depinde adesea de membrii familiei, colegi, cadre didactice sau trecători. Având cunoştinţe despre modul de acordare a primului ajutor, oricine poate fi de folos în asemenea situaţii.  Acesta a fost scopul principal al Concursului: să ştii să acţionezi corect şi util în situaţii neprevăzute.

Proiectul pentru al VI-lea an, este realizat și finanțat cu sprijinul Primăriei Bacău și Consiliului Local Bacău.

Parteneri: Inspectoratul Școlar Bacău, Casa Corpului Didactic Bacău, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Bacău.

Anul acesta în competiție s-au înscris 15 licee și 24 școli generale iar câștigătorii de pe primul loc de la secțiunea licee vor participa la faza națională, organizată la Buzău și vor reprezenta Județul Bacău, la sfârșitul lunii iulie.

Conform Regulamentului Concursului participanții au de suținut proba teroretică și o probă practică unde vor fi demonstrate deprinderile și manevrele de prim ajutor.

Avem deosebita plăcere de a vă invita să fiți alături de noi la deschiderea concursului care va avea loc pe data de 3 iunie, ora 9:30 și la decernarea premiilor.

Vă așteptăm cu drag!

Cu deosebită considerație,

Crucea Roșie Bacău
Director
Lt.col. ( r) Dan Marcel Babliuc

Postat în comunicate

În arhivă