Tabără de pregătire pentru Situații de urgență și dezastre

12.08.2012

Crucea Roșie Română organizează o tabără de pregătire pentru situații de urgență și dezastre, ce se va desfășura la Cheile Grâdiștei, în Brașov, în perioada 20-26 august 2012.

De la fiecare filială de Cruce Roșie vor participa câte 2 voluntari cu vârsta de minimum 18 ani, care să facă parte din detașamentele de intervenție ale Crucii Roșii. Anul acesta, pe lângă voluntarii români, vor participa și voluntari din Germania, Olanda și Bulgaria, precum și un reprezentant din partea Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie. Această tabără are ca scop pregătirea voluntarilor prin oferirea unor ateliere cu tematică special pe situații de urgență și dezastre. În urma acestor ateliere, participanții vor dobândi atât noțiuni teoretice cât și abilități practice precum evaluarea nevoilor sociale, sprijin material, acordarea primului ajutor, sprijin psihologic, montarea unui cort și folosirea logisticii necesare asigurării de adăpost, comunicarea în situații de urgență, colaborarea cu diferiți actori sociali etc.

Implicarea, receptivitatea și dăruirea, combinate cu experiența Crucii Roșii de-a lungul anilor, cu diferite situații impuse de catastrofele naturale va contribui la construirea și gestionarea unor servicii de sprijin mult mai eficiente în timpul unor situații de urgență.

Postat în Noutati

În arhivă