Tabăra de pregătire pentru intervenție în caz de dezastre, Comănești – Galion 2015 în cadrul Centrului Național-European de antrenament, pregătire, formare și salvare în situații de dezastre pentru voluntarii Crucii Roșii Bacău

Crucea Roșie Bacău, cu sprijinul subfilialei Comănești, a organizat în perioada 10-13 iulie a.c. o tabără de pregătire pentru intervenție în caz de dezastre la Galion, Comănești. S-au desfășurat cursuri de pregătire pentru 50 de voluntari proveniți din cadrul filialei Bacău și subfilialelor Comănești și Moinești. Proiectul a fost realizat in cadrul Centrului Multifunctional al Crucii Rosii Bacau – Centrul de voluntariat si Centrul de instruire, formare si practica profesionala.

Programul taberei a fost unul foarte încărcat, în fiecare zi activitatea desfășurându-se în cadrul mai multor ateliere: atelierul de adăpost, în care participanții și-au exersat abilitățile de organizare a unei tabere de sinistrați, asigurarea necesarului, apă, igienă, salubritate, etc; atelierul de prim-ajutor, unde participanții au exersat noțiunile de aplicare a primului ajutor; aplicații de teren pe timp de zi și pe timp de noapte – din momentul în care au fost alertați, voluntarii au avut la dispoziție mai puțin de zece minute pentru a părăsi tabăra. Aceștia au fost dotați cu truse de prim ajutor, echipament de transport și au fost echipați adecvat pentru intervenție pe teren accidentat. De asemenea, s-au desfășurat cursuri de Drept Internațional Umanitar, de consiliere psihologică pentru situații de urgență și post-traumă, acestea din urmă fiind susținute de un psiholog specializat.

Adresăm mulțumiri pentru sprijin și implicare în buna desfășurare a evenimentului Primăriei Orașului Comănești, Centrului Europe Direct Comănești, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și partenerului Compania Coca-Cola România. Evenimentul s-a desfășurat cu finanțare proprie, cu ajutorul unei sponsorizări de la Coca-Cola Comănești.

Postat în Noutati

În arhivă