S-a finalizat cea de-a VIII-a ediţie a proiectului Primul Ajutor pe Litoral

 

Crucea Roşie Bacău anunţă încheierea ediţiei de anul acesta a proiectului Primul Ajutor pe Litoral. În parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Crucea Roşie Bacău a desfăşurat acest proiect în  perioada 01.07.12- 31.08.12, în cadrul a două tabere: Youth Hostel Eforie Sud şi Centrul de Agrement 2 Mai.

 

 

Crucea Roşie Bacău trimite echipaje de voluntari, în tabără, la mare, pentru siguranţa tinerilor!

În acest an, voluntarii Crucii Roşii Bacău s-au bucurat de vreme bună neavând de înfruntat furtuni şi ploi aşa cum a fost în anii anteriori.

O adevărată luptă a fost asigurarea primului ajutor de bază pentru numeroase cazuri precum insolaţii, plăgi, leziuni sau lipotimii.

De asemenea, unul dintre cele mai de temut accidente, cum ar fi înnecul nu a fost întâmpinat în nici una dintre cele două tabere, unde activităţile proiectului Primul Ajutor pe Litoral, au fost implementate.

Anca, o voluntară a Crucii Roşii Bacău, care a participat în cadrul acestui proiect ne spune că s-a bucurat atât de vremea frumoasă cât şi de noua experienţă dobândită: “M-a încântat foarte mult marea, soarele, plaja… Au mai contat enorm şi oamenii. Faptul că aceştia au fost foarte prietenoşi şi înţelegători. Aceştia au avut încredere în serviciile noastre, în noi şi implicit în ceea ce am reprezentat: Crucea Roşie, organizaţia noastră umanitară.” (Anca Biliuţă, Eforie Sud, 21.07.2012)

Campania Litoral – Primul Ajutor pentru Tineri din cadrul proiectului Primul Ajutor pe Litoral 2012 a continuat şi în acest an cu activităţile specifice acesteia:

-Instruirea voluntarilor participanţi;
-Dotarea voluntarilor cu materialele necesare;
-Acordarea primului ajutor tinerilor cazaţi în taberele Youth Hostel Eforie Sud şi Centrul de Agrement 2 Mai;
-Prevenirea îmbolnăvirilor prin sesiuni de informare şi instruire pentru copiii din cele două tabere.

În anul 2012, ne-am îmbogăţit activitatea prin formarea şi pregătirea echipajelor a câte 3 membri, constituite din 2 voluntari tineri şi 1 cadru medical responsabil.

 

Voluntarii participanţi în cadrul proiectului

În anul 2012, Crucea Roşie Bacău a pregătit 32 de voluntari care au participat în cadrul acestui proiect.  Dintre aceştia, au fost implicaţi şi un număr de 2 paramedici, 9 asistenţi medicali şi 21 de tineri.

Pregătirea şi formarea tinerilor în vederea acordării primului ajutor de bază în taberele Youth Hostel Eforie Sud şi Centrul de Agrement 2 Mai a avut ca scop dezvoltarea personală a tinerilor, dobândirea abilităţilor practice şi încurajarea voluntariatului pentru comunitate.

Personalul calificat constituit din asistenţi medicali a fost instruit în vederea asumării responsabilităţii asupra programului, pentru echipajul însoţitor.

 

Beneficiarii proiectului

Prin intermediul acestui proiect au fost sprijiniţi 81 de tineri din tabăra Youth Hostel Eforie Sud şi 108 de tineri din Centrul de Agrement 2 Mai.

Beneficiarii au primit servicii de prim ajutor, în funcţie de simptomele şi afecţiunile fiecăruia:  insolaţii, lipotimii, leziuni, plăgi, intoxicaţii etc.

 

Activităţile specifice şi materialele utilizate

În acest an activităţile din cadrul acestui proiect au constat în:

-Acordarea primului ajutor de bază pe plaja din Tabăra Youth Hostel Eforie Sud
-Acordarea primului ajutor de bază în cadrul taberei din Centrul de Agrement 2 Mai, în incinta cabinetului medical
-Sesiuni de informare şi instruire pentru copiii aflaţi în taberele din Youth Hostel Eforie Sud şi Centrul de Agrement 2 Mai, pe teme de prim ajutor şi igienă;
-Sesiuni de informare pentru prevenirea îmbolnăvirilor în cele două tabere

Materialele utilizate în vederea realizării activităţilor au fost:

-2 truse de prim ajutor
-10 afişe şi 100 de pliante
-80 de pungi de gheaţă, 6 sticle de alcool sanitar, 150 de plasturi, 2 pense, 2 termometre, 2 tensiometre, 2 folii izoterme, 70 seringi, 25 sticle rivanol, 15 sticle apă oxigenată, 40 feşe, 60 de pachete de comprese sterile

 

Impresii şi mărturii

  • “Consider că programul Primul Ajutor pe Litoral al Crucii Roşii Bacău a fost de bun augur, sfaturile echipajului de prim ajutor fiindu-ne de foarte mare ajutor. Ne-am bucura dacă în fiecare an în care avem copii în tabără am putea beneficia de serviciile celor de la Crucea Roşie Bacău.” (Munteanu Aurelian, coordonator grup Vâlcea)
  • “Vă mulţumim pentru sprijin şi vă dorim mult succes în continuare!” (Chita Otilia, din Cluj-Napoca)
  • “Ne bucurăm că am avut o vacanţă plăcută, un personal specializat şi competent, care ne-a fost de mare ajutor atunci când copiii au avut probleme medicale. Dorim ca în fiecare an să beneficiem de acest preţios sprijin.” (Felecau Nicolae, din Cluj-Napoca)
  • “ Mulţumim voluntarilor de la Crucea Roşie Bacău şi personalului medical de la cabinetul medical al taberei pentru omenia şi profesionalismul de care au dat dovadă în rezolvarea problemelor de sănătate care au intervenit pe timpul sejurului în tabăra în care am revenit cu multă plăcere.” (prof. Harpa Ana, din Bistriţa Năsăud)
Postat în Actiuni, Noutati

În arhivă