Romii din Poiana Negustorului și Buda învață să acorde primul ajutor

Persoanele de etnie romă din satele Poiana Negustorului și Buda-cătun Șipote din comuna Blăgești învață să acorde primul ajutor de bază. Astfel, după parcurgerea instruirilor, vor fi capabile să intervină în situații de urgență petrecute în comunitățile lor, dacă situația o va impune.

“Ne bucură interesul pe care îl manifestă participanții și faptul că își doresc să își însușească abilități practice, cum ar fi manevrele de resuscitare, pe care le exersează pe manechin, sub supravegherea noastră”, ne-au mărturisit instructorii Crucii Roșii.

Sunt activități lunare în cadrul Proiectului “Echitate pentru sănătate, echitate pentru o viață mai bună!”, implementat în parteneriat cu Primăria Blăgești, Primăria Comănești și Asociația Europeană a Romilor pentru Progres și Promovare Interculturală. Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului “Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”, administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, în calitate de Operator de Program, și are ca ca obiectiv general creşterea incluziunii sociale şi abilitarea a 1400 de romi din zone rurale și urbane marginalizate ale județului Bacău: satele Buda-cătun Șipote și Poiana Negustorului din comuna Blăgești și cartierul Șupan din orașul Comănești. Valoarea totală a proiectului este de 2.972.333,25 lei, dintre care valoarea grantului este de 2.912.558,75 lei.

Postat în Echitate pentru sanatate

În arhivă