Primul ajutor – pas vital pentru furnizarea de măsuri eficiente în stituații de urgență

Foarte multe persoane sunt rănite sau chiar ucise de leziuni cauzate de diferite situații neprevazute. Luarea unor măsuri imediate și aplicarea tehnicilor corespunzătoare imediat dupa producerea accidentului, poate reduce considerabil decesele și vătămările, precum și impactul dezastrelor și situațiilor de urgență de zi cu zi.

Primul ajutor nu este un înlocuitor pentru serviciile de urgență. Este însă un prim pas vital pentru furnizarea de măsuri eficiente și rapide, care ajută la reducerea leziunilor grave și la îmbunătățirea șansele de supraviețuire.

Tocmai de aceea, instructorii Crucii Roșii Bacău instruiesc membrii din două comunități vulnerabile-cartierul Șupan din orașul Comănești și comuna Blăgești, în acordarea primului ajutor de bază. Instructorii insistă asupra exersării abilităților practice, și ne bucură gradul de interes al membrilor comunității în privința însurii acestor tehnici simple, care pot însă salva vieți.

Sunt activități în cadrul Proiectul ”Echitate pentru sănătate, echitate pentru o viață mai bună!” finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului “Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”, administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS), în calitate de Operator de Programare.
Proiectului “Echitate pentru sănătate, echitate pentru o viață mai bună!” este implementat în perioada 01.02.2022-30.09.2023 de Crucea Roșie Bacău, în parteneriat cu Primăria Blăgești, Primăria Comănești și Asociația Europeană a Romilor pentru Progres și Promovare Interculturală. Valoarea totală a proiectului este de 2.972.333,25 lei, dintre care valoarea grantului este de 2.912.558,75 lei.

Postat în Echitate pentru sanatate

În arhivă