Noi sesiuni de Drept International Umanitar în școlile din Bacău

Voluntari ai Crucii Roșii Române, filiala Bacău, au susținut în cursul lunii martie noi sesiuni de Drept Internațional Umanitar în cadrul Colegiului Național Gheorghe Vrănceanu, clasele a VI-a și a VII-a, precum și în cadrul școlii Mihai Drăgan.

Dreptul internaţional umanitar reprezintă un ansamblu de reguli care din considerente de ordin umanitar caută să limiteze efectele unui conflict armat. Dreptul internaţional umanitar protejează acele persoane care nu participă sau care nu mai participă la ostilităţi şi restricţionează mijloacele şi metodele de război. Totodată, elevii sunt învățați să respecte valori fundamentale, precum solidaritate, umanitate, respect. Modalitatea de predare este una interactivă, copiii participând la aplicațiile desfășurate în clasă.

Voluntarii Crucii Roșii Bacău au început de aproximativ un an să predea aceste noțiuni elevilor și ne bucurăm să constatăm că aceștia sunt foarte implicați și dornici să afle cât mai multe noțiuni despre Dreptul Internațional Umanitar.

1798601_662474270466897_65067658_n

Postat în Noutati

În arhivă