Mos Craciun poarta Crucea Rosie pe haina

  In perioada 18-23 decembrie, voluntarii Crucii Rosii Bacau vor organiza campania de strangere donatii pentru Caravana Mos Craciun in magazinele Plus,Selgros si Billa Bacau.

Bacauanii pot cumpara si dona produse pe care sa le ofere beneficiarilor Crucii Rosii (1500 copii si 300 varstnici) in oricare din magazinele enumerate, in cosuri si urne special amenajate unde, in fiecare zi din intervalul 18-23 decembrie, voluntarii vor fi prezenti,intre orele 10-21. In fiecare zi Caravana Mosului va pleca la drum la copii si varstnicii din: Moinesti (476 familii), Comanesti (76 varstnici), Slanic Moldova (33 varstnici), Colonesti (420 copii), Buda si Barcana (230 copii), Comanesti (33 copii), Saucesti (110 copii), Filipesti si Oniscani (80 copii), Galbeni (30 copii), si se va opri la Bacau pentru 500 de copii si 120 de varstnici. In ziua de 19 decembrie 2008, Caravana a fost prezenta la Colonesti, Buda si Barcana pentru a impartii cadourile celor 676 de copii. Micutii l-au asteptat pe Mosul de la Cruce Rosie Bacau in spirit de sarbatoare cu datini, obiceiuri si colinde. Si in ziua de 20 decembrie, spiridusii Mosului s-au aflat la drum pentru a impartii cadouri pentru alti 40 de micuti din Galbeni. Pe aceasta cale Mosul si spiridusii tin sa multumeasca celor care au fost alaturi de ei (Magazinele Plus, Billa si Selgros) cat si populatiei bacauane pentru sprijinul in aceasta campanie si doresc sa-i asigure pe bacauani ca produsele donate au ajuns la destinatie. Directorul Crucii Rosii Bacau, col(r) Dan Marcel Babliuc, a precizat pentru cititorii ziarului nostru : „Activitatea din aceasta perioada a fost una de mare implicare si efort fizic din partea voluntarilor nostrii. Arealul pe care l-am avut de acoperit a vizat intrg judetul , in special comunele care au avut de suferit de pe urma inundatiilor. Suntem fericiti ca trei dintre marile supermarketuri din Bacau au raspuns favorabil solicitarii noastre si am reusit strangerea de donatii, de produse alimentare si nealimentare, detergenti, sapun, articole de igiena de la populatia care tocmai isi facea cumparaturile. Ma bucura faptul ca si romanul, bacauanul a invatat ce este aceea caritatea. Donatiile oamenilor de rand ne-au umplut noua, voluntarilor de la Crucea Rosie Bacau , inimile de bucurie pentru ca astfel, la randul nostru, le putem tria, sorta si trimite catre cei aflati in nevoi. Si acestia sunt semenii nostrii, si ei sunt oameni si trebuie ca masa de Craciun sa existe pentru toti crestinii , indiferent ca sunt sau nu bogati. din pacate, am observat un fenomen aparte. Cei care doneaza produse din putinul lor sunt oameni de rand, tineri si varstnici, oameni care nu au o stare materiala prea buna. Dar poate cel mai mult ne-a impresionat gestul unui om al strazii care a donat si el bani in urna. Cusiguranta acel om stie ce inseamna suferinta, saracia, lipsurile.”.

Si doctorul Adrian Colibaba, director medical la Serviciul de Ambulanta a declarat la randul sau : „Ma simt foarte legat de echipa de voluntari ai Crucii Rosii Bacau cu care, de 2 ani, incercam sa aducem o raza de speranta bacauanilor aflati in nevoi. Sunt in timpul meu liber si incerc sa-l umplu la maxim facandu-ma util”. Maria, Emanuela, Madalina si multe alte fete si baieti, toti sunt elevi la diferite licee din Bacau si activeaza, unele dintre ele de ani buni, ca voluntari in cadrul Crucii Rosii. Tinerele sunt mandre, constiente de gestul lor nobil, caritabil si stiu ca datorita muncii depuse de ele multi copii si batrani vor avea parte de un Craciun cu adevarat fericit. Campania de strangere de fonduri dar si de produse alimentare sau nealimentare, va continua si in zilele urmatoare, iar voluntarii vor avea satisfactia ca munca lor nu va fi in zadar.

Postat în Noutati

În arhivă