Locuitorii din comuna Traian și din satele alăturate au beneficiat de consultații gratuite din partea Crucii Roșii Române

Societatea Națională de Cruce Roșie din România a lansat în luna februarie 2022 proiectul umanitar Caravana de Bine, dedicat persoanelor vulnerabile din mediul rural, menit să ofere acces la screening medical pentru depistarea unei game largi de patologii de medicină generală, medicină internă, oftalmologie, cardiologie. Caravana face parte din Campania națională de promovare a sănătății în comunitățile rurale și este implementată de Crucea Roșie Română cu sprijinul financiar al organizației United States Agency for International Development (USAID), prin intermediul apelului global al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC).
Proiectul, care se desfășoară până în septembrie 2022, își propune să promoveze în rândul oamenilor importanța prevenției, să îi ajute să conștientizeze riscurile la care se expun negllijându-și sănătatea și să le crească încrederea în medicii care le pot salva viața.
În zilele de 19 – 20 mai 2022 Caravana de Bine s-a oprit în comuna Traian din județul Bacău. Timp de două zile, o echipă multidisciplinară formată din medici specialiști și rezidenți, asistenți medicali, personal angajat și voluntari ai Crucii Roșii Române au fost alături de locuitorii comunei Traian și au efectuat gratuit 𝟐𝟔𝟑 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐢 de Cardiologie, Medicină Internă, inclusiv EKG și ECOGRAF, Oftalmologie, precum și măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei. De asemenea, au fost organizate sesiuni de instruire în acordarea primului ajutor – pentru adulți si copii și sesiuni de educație pentru sănătate pe diferite teme – igiena dentară, nutriție și stil de viață sănătos (alimentatia copilului mic, alimentația școlarului), prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, TBC.
În plus, în urma unui parteneriat încheiat cu Direcția de Sănătate Publică a Județului Bacău, reprezentanții DSP au fost prezenți în cadrul unui punct de informare pe tema vaccinării anti COVID-19 cu doza a patra, dar și pe alte teme de interes cu privire la sănătatea publică.
În urma examinărilor, s-au eliberat scrisori medicale cu rezultatul bilanțului clinic și paraclinic, precum și recomandări terapeutice care vor fi urmate sub îndrumarea medicului de familie.
Până acum Caravana de Bine a fost în județele Arad, Buzău, Brașov, Dâmbovița, Brăila, Ialomița și Teleorman și a efectuat peste 4000 de consultații. Până la sfârșitul proiectului, Caravana va ajunge și în județele Botoșani, Caraș Severin, Mehedinți, Olt, Covasna, Giurgiu, Vrancea, Bihor, Suceava.

Postat în Noutati

În arhivă