Gala Crucii Rosii Bacau “Impreuna pentru umanitate”

Proiect finantat cu sprijinul Primariei Bacau si Consiliului Local Bacau

In ziua de 8 mai – data marcata in calendarul intregului mapamond ca Ziua Mondiala a Miscarii de Cruce Rosie, cei peste 97 de milioane de voluntari din intreaga lume militeaza pentru cooperare, voluntariat si actiune pentru depasirea crizelor umanitare.

Drept urmare voluntarii Crucii Rosii Bacau organizeaza Gala Crucii Rosii „Impreuna pentru umanitate”- eveniment ce va avea loc dupa urmatorul program:

  • ora 12.30 in fata Prefecturii Bacau va avea loc sfintirea celor 11 autoturisme primite ca donatie de la Crucea Rosie Italiana – Comitatul Moncalieri. La acest eveniment va fi prezent presedintele Crucii Rosii Moncalieri si oficialitatile locale.
  • ora 13 – Specatcol la Casa de Cultura.

 
La acest eveniment vor participa:voluntarii Crucii Rosii Bacau, oficialitatile locale, invitati din partea Crucii Rosii Italiene, tinerii din invatamantul preuniversitar, cadre didactice.

Prin aceasta actiune se va urmari promovarea ideii de voluntariat si a valorilor umanitare ale Crucii Rosii si totodata premierea voluntarilor care au actionat in cadrul organizatiei pe parcursul anului 2007. Se vor acorda diplome de onoare si recunostinta pentru partenerii si sustinatorii Crucii Rosii Bacau.

Ziua de 8 Mai a fost aleasa ca un omagiu adresat lui Henry Dunant, fiind chiar ziua lui de nastere. Henry Dunant este omul care a propus constituirea „societatilor de ajutor al caror scop sa fie acela de a oferi, prin intermediul unor voluntari inimosi, devotati si bine calificati, ingrijiri ranitilor, in timpul conflictelor armate”.Mergand pe aceasta idee, atat Conventiile de la Geneva, cat si Statutele Miscarii au pus in centrul atentiei importanta Societatilor de ajutor voluntar ( fundamentul Miscarii), adica Societatile noastre Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie.

Pe aceasta cale dorim sa multumim voluntarilor Crucii Rosii Bacau pentru ca ei reprezinta „Puterea umanitatii” prin motivarea angajamentului lor si prin timpul pe care il daruiesc spre a putea darui ajutor.

„Sunteti destul de numerosi pentru a va afla mereu in prima linie, aducand ajutoare pentru din ce in ce mai multe victime ale catastrofelor. Devotamentul vostru este cu atat mai remarcabil cu cat ii ajutati pe ceilalti, in timp ce voi insiva si familiile voastre sufera consecintele acelorasi evenimente. Cu ocazia Zilei Mondiale a Crucii Rosii si Semilunii Rosii, vrem sa ne manifestam recunostinta si admiratia pentru perseverenta si generozitatea angajamanetelor voluntarilor Crucii Rosii Bacau.”

Prin prezenta, lansam invitatia deschisa tuturor reprezentantilor mass-mediei locale si nationale, institutiilor, organizatiilor,agentilor economici si tuturor cetatenilor bacauani, pentru a participa la acest eveniment.

Postat în Noutati

În arhivă