EMOȚII ȘI BUCURII DE ZIUA LOR

În această dimineață, începând cu orele 10:00, la sediul Crucii Roșii, din cadrul Centrului de Îngrijiri la domiciliu, proiect finanțat de Consiliul Județean Bacău și de Consiliul Local Bacău, s-au adunat 25 de vârstnici care și-au sărbătorit ziua împreună cu voluntarii Crucii Roșii Bacău. Pentru ei această zi semnifică un prilej de bucurie, de reîntâlnire  și socializare cu ceilalți vârstnici.

Domnul și doamna Dodiță, sunt 2 dintre cei mai voioși bătrânei chiar dacă  odată cu vârsta și starea lor de sănătate a devenit mai precară, ne-au spus că „Toate activitățile și sprijinul pe care Crucea Roșie Bacău le face pentru noi ne sunt de mare folos, ne ajută să mai zâmbim și noi și să mai uităm de amărăciunea vieții”.

Unul dintre bunicii noștri cei mai sfioși și triști este și doamna Matache, care la fiecare vizită a voluntarilor Crucii Roșii își găsea întotdeauna forța să ne mulțumească și să ne zâmbească, deși este foarte bolnavă.

Pentru a ajunge astăzi, la evenimentul dedicat lor, mulți dintre vârstnici au renunțat chiar și la programul lor obișnuit. Dna. Matache ne-a zis că “Dis-de dimineață, am fost la medic pentru a-mi da o rețetă și apoi am venit aici, la sediul Crucii Roșii. Trebuia să mă duc și la Biserică dar am preferat să vin aici deoarece așteptam de sâptămâna trecută această zi. Nu m-am mai întâlnit de mult cu celelate persoane și vroiam să îi mai văd, pentru a mai schimba câte o vorbă, așa ca între bătrânei”.

În această zi de sărbătoare, Crucea Roșie Bacău le-a oferit celor 25 de vârstnici și câte o consultație gratuită pentru fiecare bunic în parte, efectuată de către unul dintre medicii voluntari ai Crucii Roșii, din cadrul programului de Consultații pacienți la domiciliu.

În urma analizelor, am constatat că majoritatea dintre vârstnici au probleme cu tensiunea  și cu glicemia. Unii dintre aceștia, au primit și sfaturi medicale pentru a-și ține sub control tensiunea arterială, iar cei care au fost depistați cu hiperglicemie li s-a recomandat să își monitorizeze periodic glicemia și să adopte un regim alimentar care să le echilibreze nivelul glicemiei aproape de valorile normale.

Un alt moment emoționant, pe lângă revederea acestora,  a fost și surpriza făcută familiei Paraschiv care a împlinit 50 de ani de conviețuire. Cei doi au fost profund impresionați de primirea unei diplome și a unui cadou din partea noastră.

Ne-ați oferit clipe de emoție intensă. Pentru câteva minute am fost complet copleșită. Suntem foarte fericiți! Vă mulțumim din suflet”, ne-a declarat d-na Maria Paraschiv.

În încheiere, voluntarii le-au pregătit un tort festiv și le-au oferit pachete igienico-alimentare.

 

Postat în Noutati

În arhivă