Echipa Crucii Rosii Bacau a participat la parada de Ziua Nationala a Romaniei

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, Filiala Bacău, a participat astăzi la manifestările prilejuite de Ziua Națională a României, eveniment care marchează împlinirea a 96 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri.

Astfel, o delegație condusă de Silviu Ioan Lefter, Directorul General al Societății Naționale de Cruce Roșie din România și de Dan Marcel Babliuc, Directorul Crucii Roșii Bacău, a participat dimineață la festivitatea oficială de depunere de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor Întregirii Neamului din Cimitirul Eroilor “Poligonul de tragere” din strada Constanţei.

Ulterior, echipa Crucii Roșii Bacău a participat începând cu ora 12.00, în Piaţa Tricolorului, la parada militară, cu un pluton format din 17 voluntari și angajați și cinci ambulanțe.

“Invitația pe care am primit-o anul acesta, de a participa la defilarea de Ziua Națională, alături de trupele militare de elită, reprezintă o onoare pentru Crucea Roșie Bacău. Considerăm că este o confirmare a misiunii pe care echipa noastră o îndeplinește în sprijinul comunității băcăuane. Nu în ultimul rând, această onoare ne obligă să încercăm să ne autodepășim și să facem și mai multe pentru a ajuta persoanele vulnerabile din județ”, a declarat cu acest prilej Dan Marcel Babliuc, Directorul Crucii Roșii Bacău.

Postat în Noutati

În arhivă