Curs de prim-ajutor derulat în cadrul Proiectul “Echitate pentru sănătate, echitate pentru o viață mai bună!”.

Douăzeci de tineri și tinere de etnie romă din Comănești au parcurs la finalul lunii mai un curs intensiv de prim-ajutor, susținut de instructorii Crucii Roșii Bacău.

Tematicile instruirii au cuprins: principii de bază în acordarea primului ajutor; resuscitarea cardio-pulmonară (adult, copil, sugar); corpi străini în caile aeriene superioare; starea de inconştienţă–poziţia laterală stabilă; hemoragii; plăgi; fracturi; arsuri, electrocutarea, degerături, influenţa temperaturii ridicate asupra corpului, febra, convulsiile febrile, intoxicatii; boli cronice acutizate; otrăvirea si primul ajutor in intoxicatii; bandajarea.tipuri de bandaje; primul ajutor psihologic; autoprotecţia salvatorului.

Ne dorim ca după parcurgerea acestui curs, ce se finalizează cu evaluarea și certificarea participanților, să existe persoane în comunitate pregătite pentru acordarea primului ajutor de bază.
Proiectul “Echitate pentru sănătate, echitate pentru o viață mai bună!” este implementat în perioada 01.02.2022-30.09.2023, în parteneriat cu Primăria Blăgești, Primăria Comănești și Asociația Europeană a Romilor pentru Progres și Promovare Interculturală. Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului “Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”, administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, în calitate de Operator de Program.

Postat în Echitate pentru sanatate

În arhivă