CRUCEA ROȘIE BACĂU ÎNVAȚĂ POPULAȚIA BĂCĂUANĂ SĂ ACORDE PRIMUL AJUTOR

 Bacău, 11.09.12:  „Luna Primului Ajutor” constituie un prilej minunat de conștientizare a importanței cunoașterii tehnicilor de Prim Ajutor, care sunt esențiale în cazul unor situații neprevăzute. Astfel, orice persoană are posibilitatea de a învăța să acorde Primul Ajutor și să salveze vieți, punând accent pe capacitatea comunităților vulnerabile în acordarea Primului Ajutor.

Crucea Roșie Română a lansat, cu ocazia Zilei Mondiale a Primului Ajutor, un nou proiect – Centre de prim ajutor în comunități izolate – care are ca scop formarea și instruirea unor persoane din comunități izolate pentru a putea acorda Primul Ajutor în cazul unor urgențe. Prin acest proiect va fi identificată, în fiecare județ, câte o localitate unde accesul la servicii medicale este dificil, și vor fi instruite familii pentru a putea acorda Primul Ajutor semenilor lor.

,,Unii dintre noi sunt, independent de voința lor, mai vulnerabili din punct de vedere al accesului la serviciile medicale. Însă, toți avem capacitatea de a învăța să acordăm Primul Ajutor și să salvăm o viață. Cu ocazia Zilei Mondiale a Primului Ajutor, Crucea Roșie Română lansează proiectul național „Centre de Prim Ajutor în comunități izolate”, pentru a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile. Credem cu tărie faptul că acordarea Primului Ajutor trebuie să fie accesibilă tuturor, pentru că, acordat corect și la timp, poate salva o viață”, a declarat doamna Mihaela Geoană, președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

Proiectul se dorește a fi lansat la Gala Crucii Roșii, care se intenționează să aibă loc duminică, 23 septembrie, evenimentul fiind transmis în direct de postul național de televiziune.

În Bacău, în urma evenimentului debutant din data de 8 septembrie, când voluntarii Crucii Roșii Bacău au marcat semnificația Zilei Mondiale de Prim Ajutor prin sesiuni de informare despre importanța Primului Ajutor în viața cotidiană, aproximativ 120 de persoane s-au înscris la cursul de Prim Ajutor.

Sub mesajul Este esențial să știi să acorzi Primul Ajutor în caz de nevoie!, Crucea Roșie Bacău anunță următoarele activități pentru a îndemna în continuare comunitatea să participe la cursul interactiv de Prim Ajutor. În zilele de 14 și 15 septembrie, Crucea Roșie Bacău desfășoară un Atelier de Prim Ajutor în localitățile Moinești, Comănești, Onești și Slănic Moldova unde cetățenii vor învăța cum să acorde Primul Ajutor. Acest eveniment este menit să implice oamenii la demonstrațiile publice realizate de către voluntarii Crucii Roșii Bacău. În cadrul lecțiilor de Prim Ajutor, oferite gratuit la acest eveniment, instructorii sunt în permanență prezenți pentru a explica care sunt tehnicile corecte de Prim Ajutor  și pentru a răspunde întrebărilor cetățenilor.

La majoritatea evenimentelor ne amintim cu plăcere că jurnaliștii, au fost partenerii noștri de nădejde, reuşind să ne sprijine în vederea promovării și informării comunității. În semn de recunoștință pentru aceștia, în data de 22 septembrie, Crucea Roșie Bacău organizează un curs gratuit de Prim Ajutor, pentru câte 2-3 reprezentanți de la fiecare cotidian local, post local de televiziune sau radio.

În data de 29 septembrie se desfășoară ultimul eveniment din calendarul acestei luni, deschis tuturor, prin reluarea activităților stradale de informare despre necesitatea deținerii de cunoștințe atât teoretice cât și practice, în acordarea Primului Ajutor, și cele de măsurare a greutății, indicelui de masă corporală, tensiunii arteriale și glicemiei. Distinctiv de acestea, Crucea Roșie Bacău realizează demonstrații publice de Prim Ajutor și amplasări de victime reale în diferite locații din oraș, pentru a vedea care sunt reacțiile comunității băcăuane. Crucea Roșie Bacău  închide astfel Luna Primului Ajutor, prin îmbinarea sesiunii de încurajare a cetățenilor să se înscrie la curs, cu implicarea jurnaliștilor ce au absolvit cursurile gratuite de Prim Ajutor, la efectuarea demonstrațiilor publice.

Vă rugăm să ne sprijiniți la evenimentele din calendarul lunii septembrie și să vă înscrieți la cursul de Prim Ajutor din data de 22 septembrie, la adresa de e-mail crucearosie.bacau@gmail sau telefonic la numărul de telefon 0234 523 733. Termenul înscrierilor este până în data de 20 septembrie.

Vă invităm cu deosebită plăcere să ne onorați cu participarea dumneavoastră la aceste acțiuni și să ne trimiteți numele celor 2 sau 3 reprezentanți din partea instituției dumneavoastră de presă, care vor participa la crusul de Prim Ajutor gratuit.

 

Cu stimă,

Director Crucea Roșie Bacău

Lt. Col. (r) Dan Marcel BABLIUC

Postat în comunicate

În arhivă