Crucea Rosie, alaturi de persoanele nevoiase- copiii din Bacau si persoanele varstnice

Crucea Rosie Bacau organizeaza, in aceasta perioada, mai multe proiecte, care vin in ajutorul copiilor cu o situatie financiara precara precum si in ajutorul batrânilor singuri cu venituri mici.
Ieri, voluntarii de la Crucea Rosie s-au deplasat la scoala ”Alexandru Cel Bun” din Bacau, unde prin proiectul „Tineri pentru Europa” au impartit ajutoare, constând in articole de imbracaminte, incaltaminte, jucarii si rechizite la 31 de copii cu o situatie financiara precara. Copiii au mai primit 480 de cutii de vitamine. „Este o actiune extraordinara, pentru ca avem multi copii cu o situatie materiala ingrijoratoare, care au nevoie de aceste ajutoare. Unii dintre ei provin din familii cu venituri foarte mici, iar alti copii sunt orfani proveniti din centrul «Pistruiatul». Noi am mai facut actiuni de genul acesta, dar ne bucuram de orice ajutor venit din afara”, a declarat Daniela Mocondoi, invatatoare in aceasta scoala. Proiectul de prevenire a abandonului scolar „Tineri pentru Europa ” include 500 de copii din oras si nu numai.

Tot ieri, voluntarii de la Crucea Rosie, prin proiectul ” Deschide o usa”, au impartit alimente la 50 de persoane vârstnice, aflate in imposibilitatea de a-si asigura necesitatile de baza: hrana, igiena, medicatie, ingrijire.

Un vis implinit

Viorica Rusu este o luptatoare, iar visul ei cel mai mare s-a implinit astazi. Isi dorea ca, in locul televizorului vechi de 30 de ani, sa aiba unul nou. Tot de 30 de ani, Viorica se chinuie sa supravietuiasca fara mâini. Voluntarii Crucii Rosii au implinit ieri visul unei batrâne din Bacau. Viorica Rusu, de 78 de ani, si-a dorit un televizor. ”De treizeci de ani il am pe acela alb-negru. Ma uit la jurnal si cam atât. Mie nu-mi place muzica asta de acum. Mie imi place muzica populara, muzica usoara.

Am simtit asa ca o aura in casa mea când mi l-au adus”, spune batrâna cu ochii in lacrimi. Femeia a ramas fara ambele mâini in urma cu 26 de ani. Era spalatoreasa si a avut un accident de munca. A invatat sa se descurce singura. Isi aprinde aragazul, spala rufele cu picioarele, dar nu a uitat sa fie o doamna. Merge la piata cu poseta de brat si cu banii pusi intr-un caiet special. „ Imi ia vânzatorul banii din caiet si nu m-o inselat niciodata nimeni”. In urma cu putin timp, fata care statea in gazda a plecat si a luat cu ea economiile batrânei. Cei de la Crucea Rosie o ingrijesc de aproape un an de zile si ii duc in fiecare saptamâna pachete cu hrana. „Auzind de dorinta ei de a avea un televizor inainte de sarbatoarea Carciunului, când am primit aceasta donatie, ne-am gândit imediat la doamna Rusu”, a declarat Dan Marcel Babliuc, directorul Crucii Rosii Bacau.

Postat în Noutati

În arhivă