Caravana de Paste a Crucii Rosii Bacau a inceput!!!

Pastele si Craciunul sunt cele mai importante sarbatori crestine, pe care fiecare doreste sa le petreaca in conditii cel putin decente. Din pacate, in Bacau exista un numar mare de copii si varstnici care, din cauza lipsurilor materiale, nu se pot bucura de aceste momente.De aceea, Crucea Rosie Bacau face apel la populatia bacauana sa fie alaturi de noi, ca de fiecare data, in readucerea unei clipe de bucurie in sufletele acestora.

Pentru a veni in sprijinul persoanelor nevoiase, Crucea Rosie Bacau a initiat inca din anul 2007 Proiectul „Caravana Mos Craciun”. In cadrul lui, am incheiat parteneriate cu toate supermarketurile din Bacau :Billa, Selgros, Metro, Plus.
Acestea , cu ocazia Pastelui si a Craciunului, au acceptat organizarea in incinta magazinelor a unei Campanii de colecta de produse alimentare si nealimentare pentru beneficiarii proiectului.Aceste Campanii de-a lungul celor doia ani s-au bucurat de un real succes.

In 2009, ca si in ceilalti ani, sub sloganul „Impreuna pentru umanitate” ne-am propus sa aiba loc doua editii: una de Paste, alta, de Craciun.

De aceea in perioada 10-18.04.2009, voluntarii Crucii Rosii Bacau vor organiza Caravana de Paste in Magazinele : Billa, Selgros si Plus.
Bacauanii sunt rugati sa cumpere un produs pe care sa il ofere beneficiarilor nostri intr-un cos aflat la iesirea din incinta magazinelor .
Scopul acestei activitati este creşterea calităţii vieţii, prin organizarea unei Caravane pentru acestia cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Paste, în vederea soluţionării problemelor sociale ale vârstnicilor si copiilor expuşi riscului de a fi marginalizaţi .
Editia de Paste a proiectului se va desfasura in Judetul Bacau . Pentru a identifica persoanele nevoiase din aceasta zona a tarii, am apelat la sprijinul autoritatilor locale, scolilor si al voluntarilor care au efectuat anchetele sociale. Pe baza documentelor si anchetelor sociale, am stabilit numarul de beneficiari ai editiei de Paste 2009 : 1500 elevi expusi riscului de a fi marginalizati si abandon scolar si 500 persoane defavorizate (varstnici ingrijiti la domiciliu, familii cu multi copii) .

De aceea Crucea Rosie Bacau face apel nu numai la populatie si catre agentii economici sa fie alaturi de noi.
Agentii economici care doresc sa se implice in acesta campanie o pot face astfel :
– donatiile in bani in contul RO20RNCB0026030909190001 B.C.R. Bacau pentru donatiile in lei;
– donatiile in bunuri pe baza de contract de sponsorizare/donatie contactandu-ne la tel./fax : 523733,sau la sediul Crucii Rosii Bacau din strada Oituz, nr.61,Bacau ;

Populatia care doreste sa ne sprijine in cadrul acestei campanii este asteptata atat in cele 6 puncte de colecta mentionate mai sus in intervalul orar: 10-20, cat si la sediul Crucii Rosii de luni pana sambata : 8,30 – 21.
Cei 50 voluntari implicati in aceasta actiune provin din: Colegiul National Ferdinand I, Colegiul Economic Ion Ghica, Colegiul Vasile Alecsandri, Colegiul N.V. Karpen, Colegiul Pedagogic Stefan cel Mare, Liceul cu Program Sportiv Bacau, Liceul de Arta George Apostu, Liceul Henri Coanda, Liceul Letea. Multumim cadrelor didactice si parintilor pentru intelegere si implicare.

Parteneri: Billa, Selgros si Plus.

http://www.1tvbacau.ro/video/Ultimul-popas-al-Caravanei–v303.html

Postat în Noutati

În arhivă