Campanii de informare pe tema COVID-19, derulate de Crucea Roșie Bacău

Crucea Roșie Română implementează în această perioadă un nou proiect de intervenție în pandemia COVID-19.  Proiectul este finanțat de United States Agency for International Development (USAID), prin intermediul apelului global al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) și vizează o campanie națională de informare și de conștientizare a populației, în vederea limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, 23 500 de elevi din 40 de județe, inclusiv județul Bacău, și 4 sectoare ale Municipiului București vor participa, timp de 4 luni, la sesiuni de educație pentru sănătate și suport emoțional atât în școli cât și în sistem online, sesiuni susținute de voluntari instruiți ai Crucii Roșii Române.

 188 000 de adulți, în special din mediul rural sau din comunități aflate în risc de infectare, vor primi informații despre prevenția îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2, precum și sfaturi despre efectele psihologice ale pandemiei, despre reducerea stigmatizării asociate cu boala COVID-19 și despre modalitățile de reducere a stresului provocat de aceasta. Totodata 8122 de familiile nevoiașe vor fi sprjinite cu pachete cu produse de igienă.

În județul Bacău, proiectul a debutat în luna noiembrie 2020 printr-o activitate de informare derulată în rândul persoanelor vârstnice din comuna Colonești, și a continuat prin campanii desfasurate in randul elevii și cadrele didactice din Școala Gimnazială Tisa-Silvestri din comuna Odobești si din Liceului Teoretic Spiru Haret Moinesti. Voluntarii implicați au discutat cu elevii și cadrele didactice din Școala Gimnazială Tisa-Silvestri din comuna Odobești despre importanța respectării unei rutine zilnice în această perioadă, a unei alimentații sănătoase, dar și despre modalitățile de a ne păstra sănătatea mentală in timpul pandemiei, precum și cu privire la stigmatizarea în rândul tinerilor și al adulților. Totodată, echipa Crucii Roșii Bacau a împărțit pliante pe aceste teme și a discutat cu oamenii din comunitate.

Postat în Noutati

În arhivă