Atelierele de prim ajutor Mama și copiii continuă în comuna Blăgești și cartierul Șupan din orașul Comănești

Atelierele de prim ajutor Mama și copiii continuă în comuna Blăgești și cartierul Șupan din orașul Comănești

Echipa Crucii Roșii Bacău susține lunar cursuri și demonstrații dedicate persoanelor de etnie romă din comuna Blăgești și cartierul Șupan din orașul Comănești, locațiile în care este implementat proiectul “Echitate pentru sănătate, echitate pentru o viață mai bună”.
Una dintre aceste activități este dedicată exclusiv femeilor-Atelierele de prim ajutor Mama și copiii. Am organizat această subactivitate cu participarea mamelor și a copiilor antepreșcolari/preșcolari din următoarele motive: urmărim participarea femeilor, alături de copii, prin dezvoltarea uuin mediu prietenos de desfășurare a activităților. Astfel, mamele cu copii mici nu vor fi împiedicate să participe la atelierele Crucii Roșii; în cadrul acestora, sunt prezentate tehnici de prim-ajutor de bază, universal valabile, pe care le poate practica oricine, fără niciun fel de experiență medicală. Nu în ultimul rând, femeile rome participă și se afirmă în cadrul unor activități dedicate exclusiv lor, ce presupun dezvoltarea cunoștințelor și abilităților de prim ajutor, igienă și educație pentru sănătate.
Proiectul “Echitate pentru sănătate, echitate pentru o viață mai bună!” este implementat în perioada 01.02.2022-30.09.2023, în parteneriat cu Primăria Blăgești, Primăria Comănești și Asociația Europeană a Romilor pentru Progres și Promovare Interculturală. Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului “Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”, administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, în calitate de Operator de Program.

Postat în Echitate pentru sanatate

În arhivă