8 Mai, Crucea Rosie Bacau celebrează Ziua Internaţionala a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii

Societăţile Nationale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie din întreaga lume, marchează Ziua Internaţională a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii prin semnalarea provocărilor umanitare ale urbanizării.

Violenţa, sărăcia, lipsa de alimente, asistenţa medicală insuficientă, accesul necorespunzător la apă şi canalizare, schimbările climatice sunt printre puţinele provocări cu care se confruntă oamenii din oraşe şi din alte zone dens populate de pe glob dar şi beneficiarii proiectelor noastre. Totuşi, modul de viaţă urban prezintă, de asemenea, oportunităţi enorme şi poate servi ca un motor de incluziunea socială, diversitate culturala si cresterea economica.

Deseori, suferinţa lor trece neobservată şi pare de  necontrolat. În efortul nostru de a oferi  asistenţă acestora conform misiunii noastre, Crucea Roşie Bacău, în data de 8 mai – dată marcată în calendarul întregului mapamond ca Ziua Mondială a Mişcării de Cruce Roşie anunţă lansarea campaniei:

Lumea este a noastră, Decizia este ta! Împreună pentru Umanitate! – program comun de apel la acţiune.

Această campanie reprezintă nu numai creşterea gradului de conştientizare a sărăciei, ci şi un  apel la acţiune. Reprezintă angajarea comunităţii, a oamenilor,  în spiritul voluntariatului de a face o diferenţă în lumea din jurul nostru.

În vremuri în care o mare parte a populaţiei trăieşte în sărăcie, recunoaşterea acesteia nu este suficientă. Avem o responsabilitate colectivă pentru a face comunitatea noastră un loc mai bun. Depinde de fiecare dintre noi, să decidem că prin gesturi simple se poate face  diferenţa.

În cadrul unor evenimente publice, Crucea Roşie Bacău, doreşte să pună în lumină provocările cu care se confruntă beneficiarii programelor sale, precum şi acţiunile care pot schimba viaţa lor: donaţii on-line, donaţii salariale ale angajaţilor, achiziţionarea brelocurilor cu însemnele organizaţiei şi masca pentru resuscitare, donaţii în natură (articole de îmbrăcăminte, alimente, rechizite), promovarea campaniei.

Primul eveniment al campaniei- Gala  Crucii Roşii Bacău, eveniment anual, se va desfăşura în Luna Mai – Luna Crucii Roşii, care marchează aniversarea a  151 de ani de existenţa- in data de 20, la Restaurant Arcadia, în incinta Arena Mall, etaj II, orele 18,30.

Scopul principal al Galei este de a mulţumi celor care au susţinut îndeplinirea misiunii noastre, au promovat valorile organizaţiei noastre şi de a reuni pe toţi cei care doresc să sprijine Campania .

În cadrul evenimentului vor fi recunoscute şi premiate companiile, instituiile, firmele  şi voluntarii care au excelat în activităţile din anul trecut.

Categoriile de premii din acest an vor fi:

  • Instituţia  cu cea mai mare contribuţie din partea angajaţilor
  • Premiul special pentru servicii pro-bono
  • Premiul pentru   Sponsorul Anului,
  • Premiul pentru pentru Cel mai bun Partener Media,
  • Premiul  pentru  Voluntarul  Anului –secţiunea Tineret şi Educaţie
  • Premiul pentru Voluntarul Anului – secţiunea Prim Ajutor şi Situaţii de Urgenţă
  • Premiul pentru Voluntarul Anului – secţiunea Social
  • Premiul pentru Voluntarul Anului

 
Datorită efortului şi implicării de anul trecut a  celor 34 firme, instituţii partenere şi a peste 1000 de persoane private, Crucea Roşie Bacău a reuşit să îmbunătăţească viaţa a peste 2500 de oameni – copii şi familii în situaţii dificile, persoane cu dizabilităţi, bătrâni care trăiesc la limita sărăciei şi persoane fără adăpost!

Gala marchează totodată şi începutul noii campanii de strângere de fonduri  pentru perioada 2010-2011 – campanie bazată pe donaţii salariale şi sponsorizări ale companiilor/firmelor/ persoanelor fizice. Cu ajutorul lor sperăm să colectăm fondurile necesare pentru a sprijini în continuare beneficiarii Crucii Roşii Bacău.

Oricine doreste sa sprijine cmunitatea prin intermediul programelor Crucii Rosii Bacau, de pe data de 8 mai poate intra pe: www.crucea-rosie.ro,  si sustine campania noastra prin simple gesturi: donatii on-line, achizitii obiecte promotionale (brelocuri cu insemnele Crucii Rosii dotate cu masti pentru suport vital, stick-uri USB), inscriere ca voluntar, inscriere in baza de date a donatorilor de sange, promovare campanie.

In 2010, Anul European pentru Combaterea Sărăciei şi Excluziunii Sociale, Crucea Rosie Bacau te cheama la actiune!

Postat în Noutati

În arhivă