Proiecte Derulate

Interventia Crucii Rosii Bacau la nivel judetean/international in situatii de urgenta:

AJUTOR PENTRU ASIA si CHINA 

Apelurile  lansate de Crucea Rosie Româna s-au bucurat de un sprijin deosebit din partea societatii bacauane. Contributia SNCRR – Filiala Bacau la Apelul international a fost apreciata de Sediul Central al SNCRR.Este pentru prima data când, gratie solidaritatii, Crucea Rosie Bacau a contribuit pe plan international.

ANII 2005-2006, ANII MARILOR PROVOCARI UMANITARE


Asistenţa umanitară de urgenţă s-a desfăşurat în doua etape distincte.

În prima etapă de urgenţă au fost distribuite în zonele afectate bunuri ( saci de dormit, lenjerie, paturi,alimente) în valoare totală de 300 000 RON.

A doua etapă a constat în programul “Adăpost pentru sinistraţi”, în cadrul căruia, au fost asigurate adăposturi de iarnă pentru 25 familii cu grad crescut de vulnerabilitate. Amplasarea celor 25 locuinţe temporare în cele mai afectate comune cum ar fi: Asau si Gura Vaii a fost finalizată la începutul lunii decembrie. Iniţiat de SNCRR, programul “Adăpost pentru sinistraţi” a continuat până la mijlocul anului 2006, asigurându-se pachete alimentare şi igienice, pentru familiile din Asau, Agas si Comanesti.

Filiala Bacau a intervenit in zonele : Urechesti, Comanesti, Darmanesti, Agas, Asau, Gura Vaii,Palanca, Targu Ocna, Onesti, Moinesti,Garleni, Bucium, Dofteana, Darmanesti, Manastirea Casin, Casin.

Numarul de familii care au beneficiat de sprijnul Crucii Rosii Bacau: 3140

Solidaritate româneasca in fata suferintei umane

In anul 2006 Filiala Bacau a ajutat sinistratii din alte judete afectate de inundatii.

Interventia in vara anului 2007 pentru populatia afectata de inundatiile din Podu Turcului si Glavanesti- ajutoare in valoare de 10 000 RON (paturi, alimente,articole de imbracaminte);

Mentinerea in functiune a rulotelor pentru adapostirea familiilor sinistrate din Asau.

Interventia pe aeroportul Bacau pentru cei 170 de pasageri izolati,cu alimente.

 Anul 2007-2008

Localitatile unde am intervenit : Podu Turcului , Glavanesti, Saucesti,Horgesti.
Numar de beneficiari :2300 familii
Cantitate de ajutoare acordate :9 tone apa, paine,12 tone alimente, imbracaminte, lenjerie si paturi , 50 frigidere si aragazuri, 12 tone produse de igiena.
Valoarea in bani a ajutoarelor acordate :290 000 RON

Numar de voluntari implicati:50
Nume parteneri :ISUJ Bacau,Jandarmeria Bacau
Sponsori si finantatori: Ford Romania, Henkel,Unilever Romania, DHL Bacau, Pambac Bacau, Agricola Bacau, Celine, Modeon Onesti, Crucea Rosie Elventiana si alte filiale de Cruce Rosie :Teleorman, Sector1 Bucuresti si Caras, Sediul Central al Crucii Rosii.

Anul 2012-2013

  • 11 februarie 2012 – alimente si apa pentru sinistratii izolati de zapada din Judetul Vrancea, comuna Garoafa impreuna cu ISUJ Bacau si Jandarmeria Bacau la initiativa Institutiei Prefectului Bacau
  • 6 iulie 2012- asistenta sociala si medicala pentru 46 turisti din Belarus.
  • 6 iulie 2013 – distribuție de pături și pachete cu alimente persoanelor afectate de inundațiile de la sfârșitul lunii iunie în satul Mâgla, comuna Negri. Aici, zeci de case din localitate au fost inundate după ce două pâraie, Mâgla și Mora, și-au ieșit din matcă după o serie de ploi puternice.

<<inapoi