Misiune si principii

Crucea Rosie Romana asista persoanele vulnerabile in situatii de dezastre si de criza. Prin programele si activitatile sale in beneficiul societatii, contribuie la prevenirea si alinarea suferintei sub toate formele, protejeaza sanatatea si viata, promoveaza respectul fata de demnitatea umana, fara nicio discriminare bazata pe nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta sociala sau politica.

SNCRR – Filiala Bacau este deschisă tuturor persoanelor, fără deosebire de cetăţenie, naţionalitate, rasă, sex, vârstă, clasă socială, religie şi opinii politice.

Ce inseamna Principiile Fundamentale?
Principiile Fundamentale ale Crucii Rosii Bacau care stau la baza functionarii Miscarii Internationale de Cruce Rosi pot fi definite ca o idee de baza care exprima, in orice imprejurari, valorile fundamentale ale unei comunitati, persoane sau organizatii.

In viziunea Crucii Rosii, aceste principii reprezinta  reguli de conduita obligatorie, bazate pe ratiune si pe experienta, care guverneaza activitatea tuturor componentelor Miscarii, in orice moment.

Exista sapte principii fundamentale ale Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie:

– Umanitate;
– Impartialitate;
– Neutralitate;
– Independenta;
– Voluntariat;
– Unitate;
– Universalitate.