Voluntarul anului si Proiectul anului 2007 in cadrul Galei Voluntarului

Cea de-a treia editie a Galei Voluntarului si-a desemnat câstigatorii. Premiul pentru proiectul de voluntariat al anului 2007 a revenit celor de la Crucea Rosie. “Tineri pentru Europa – proiect de prevenire a abandonului scolar” a întrunit cele mai multe voturi din partea juriului.

“Scopul acestui program este de a încuraja tinerii sa-si asume rolul de promotori ai schimbarilor la nivelul comunitatilor de apartenenta prin continuarea studiilor si orientare profesionala”, a declarat Dan Babliuc, presedinte Crucea Rosie. Voluntarul judetului anului 2007 a fost declarata Ana Maria Tragla, eleva în clasa a XI-a a Colegiului Gh. Vrânceanu, FSC. 7 mari organizatii din judetul Bacau care au dezvoltat proiecte de voluntariat în anul 2007 s-au înscris la Gala Voluntarului din acest an pentru a-si rasplati si promova voluntarii fideli. S-au înscris în concurs, alaturi de Fundatia de Sprijin Comunitar, Agentia Nationala Antidrog, Habitat for Humanity, Comanesti, Crucea Rosie Bacau, Clubul de Ecologie si Turism “Veniti cu Noi”, Asociatia de Tineret “Onestin”, Asociatia “Repere”, Bacau, Centrul Regional de Ecologie. “Anul trecut Bacaul a luat premiul pentru cel mai bun program de voluntariat din tara. A fi voluntar nu e usor. Modelul de viata oferit de acesti oameni este impresionant si demonstreaza ca oamenii simpli sunt oricând dispusi sa-si ofere sprijinul celor care au nevoie, cu conditia sa li se ofere ocazia de a o fac în mod organizat si în cadrul unor proiecte fiabile”, a declarat Dragos Benea, presedintele CJ Bacau.

“Faceti un lucru important pentru societate si semenii vostri. Mi-a venit ideea ca elevii care fac voluntariat sa fie recompensati cumva. Astfel, Primaria va oferi 25% procentaj la bursa pe care acestia o iau la scoli”, a declarat Romeo Stavarache, primarul municipiului

Postat în Noutati

În arhivă