Marsul Umanitatii


SOLFERINO  2009


Imagini Marsul Umanitatii,Bacau, 8 mai,  2009

 

Ideea de Cruce Rosie, astazi sub denumirea de Miscare Internationala a Crucii Rosii si Semilunii Rosii, a luat nastere in timpul bătăliei de la Solferino în nordul Italiei, în iunie 1859. Henry Dunant, un tanar om de afaceri din Geneva, martor la suferinta si agonia a zeci de mii de soldaţi răniţi pe câmpul de luptă a mobilizat locuitorii din sat să aibă grijă de soldaţi, indiferent de naţionalitatea lor.

Marsul Umanitatii – organizat pe 8 mai,ora11, de la Stadionul Municipal Bacau a mobilizat suficient de multi bacauani – peste 3000 care ni s-au alaturat.

Inca o data, bacauanii si tinerii au demonstrat ca sunt solidari cu valorile umanitatii, si ca ideea de Cruce Rosie nu trebuie sa piara.


Facliile aprinse (150 la numar)  de oficialitati – Prefectul Dorian Pocovnicu- si voluntarii Crucii Rosii  purtate in timpul Marsului simbolizeaza  faptul ca prin noi –  comunitatea, valorile umanitare si principiile de existenta ale Crucii Rosii nu se vor stinge si isi vor continua misiunea.

Crucea Rosie Bacau doreste sa multumeasca pe aceasta cale in primul rand voluntarilor din Bacau, Iasi si Neamt, institutiilor partenere – Inspectoratul pentru Situatii de Urgente Bacau, Serviciul Judetean de Ambulanta Bacau, Inspectoratul de Politie si Jandarmerie Bacau, Prefecturii Bacau, Consiliului Judetean Bacau, Primariei Bacau, Inspectoratului Scolar Bacau-, participantilor: tinerilor elevi, cadrelor didactice si bacauanilor pentru solidaridatea de care au dat dovada.