Crucea Roșie Bacău desfășoară cursuri de pregătire în caz de dezastre

dezastre desktop

Crucea Rosie Bacau a desfasurat in ultima parte a anului 2017 cursuri de pregatire in caz de dezastre în localitatile Podu Turcului, Sascut, Prajesti si Magura. Prin intermediul acestor instruiri, beneficiarii au invatat ce sa faca in cazul cutremurelor, incendiilor, inundatiilor, gerului/furtunilor de zapada, alunecarilor de teren si caniculei; cum sa transmita aceste informatii unei alte persoane; cum sa faca o trusa utila in situatiile mentionate; cum sa intocmeasca planul de urgenta al familiei; cum sa reactioneaze in cazul in care este necesara acorarea primului ajutor psihosocial. Durata unui curs este de 7 ore, iar la finalul acestuia se elibereaza un certificat care atesta cunostintele dobandite.

Rugam persoanele interesate sa apeleze 0234/523 733 pentru mai mult detalii. dezastre desktop

Posted in Actiuni, Noutati

19/12/2017: Ziarul de Bacău: Crucea Roșie Bacău reeditează Caravana de Crăciun, destinată familiilor nevoiașe

Crucea Roşie Română – Filiala Bacău desfășoară în aceste zile amplul proiect umanitar Caravana de Crăciun, destinat familiilor nevoiașe din județul Bacău, fiind pentru cel de-al unsprezecelea an în care încearcăm să aducem puțină bucurie acestor oameni.

https://zdbc.ro/crucea-rosie-bacau-reediteaza-caravana-de-craciun-destinata-familiilor-nevoiase/

Posted in Aparitii in presa

Caravana de Crăciun, ediția 2017, este în plină desfășurare

poza site

În data de 11 decembrie, a început Caravana de Crăciun în sprijinul persoanelor nevoiașe. În aceste zile, echipa de angajați și voluntari a Crucii Roșii Bacău încerca sa ajungă la cît mai mulți oameni fără posibilități financiare, pentru a le aduce un pic de bucurie, în pragul Sărbătorilor de Crăciun. Printre localitățile în care au ajuns colegii noștri cu pachete alimentare și produse de igienă, jucării și dulciuri au fost Bacău, Comănești, Slănic Moldova, Poduri, Traian, Săucești, Răchitoasa, Blăgești, Cașin. Vom continua traseele în județ în această săptămână, până în pragul Sărbătorilor de Crăciun. 

poza site

Posted in Noutati

Ajutor pentru o familie din Racaciuni. Un incendiu devastator le-a distrus casa

DSCN0220

O familie din comuna Răcăciuni a rămas în urmă cu o săptămână fără acoperiș deasupra capului și fără agoniseala de o viață, în urma unui incendiu devastator care le-a distrus casa aproape în totalitate. Este vorba despre o familie de trei persoane – un cuplu și fetița lor de 10 ani, doamna fiind învățătoare la Școala Primară Ciucani.
Echipa Crucii Roșii Bacău a ajuns la fața locului cu alimente, produse de igienă personală și de menaj, îmbrăcăminte și încălțăminte, pături, perne, rechizite pentru copil. Rugăm persoanele care cred că pot ajuta familia în cauză să sune la Primăria Răcăciuni – 0234/251.586. Vă mulțumim.DSCN0220

Posted in Noutati

Persoanele varstnice din ingrijirea Crucii Rosii Bacau, sarbatorite de ziua lor

DSCN0194 - Copy (800x600)

Ziua internațională a persoanelor în vârstă, celebrată în fiecare an pe data de 1 octombrie, este un prilej pentru echipa noastră să aducă puțină bucurie în sufletele celor pe care îi avem în îngrijire.

Cu flori și prăjituri au ajuns colegii noștri acasă la vârstnicii ajutați de Crucea Roșie Bacău  în cadrul proiectului  “O viață demnă pentru bunicii noștri”,  derulat în perioada iulie-noiembrie 2017  în localitățile Buhuși, Onești, Sascut, Slănic Moldova și Târgu Ocna, cu finanțare de la Consiliul Județean Bacău și Crucea Roșie Bacău.

Totodată, pentru bunicii aflați în îngrijirea noastră pe raza municipiului Bacău, am organizat acest eveniment la Pensiunea Restaurant Vialux, iar cei care nu s-au putut deplasa au fost vizitați acasă de echipa noastră de îngrijiri la domiciliu. Optzeci de persoane vârstnice din municipiul Bacău sunt susținute atât prin acordarea de îngrijiri socio-medicale la domiciliu, cât și prin oferirea de pachete lunare ce conțin alimente (ulei, zahăr, mălai, făină, orez, conserve, dulciuri, paste, etc), dar și îmbrăcăminte și încălțăminte din depozitul propriu, în cadrul unui proiect finanțat de Consiliul Local Bacău.DSCN0194 - Copy (800x600)

Posted in Noutati