Crucea Roșie a lansat în Bacău proiectul O șansă pentru fiecare, o șansă pentru toți

20180614_124416

În data de 14 iunie 2018, în Sala de ședințe a Instituției Prefectului, s-a derulat Conferința organizată cu ocazia lansării proiectului “O șansă pentru fiecare, o șansă pentru toți”, proiect cofinanţat în cadrul  Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară AP 6 “Educație și competențe, apel de proiecte nr. 4, „Scoala pentru toti (cod proiect POCU – 74/6/18/107034). Au participat la eveniment IOAN-SILVIU LEFTER, Director general Societatea Națională de Cruce Roșie din România, DUMITRU BONTAȘ, Președintele Comitetului Filialei Bacău, DAN-MARCEL BABLIUC, Director Filiala Bacău a Societății Naționale de Cruce Roșie din România, NICUȘOR ANDONE PUȘCAȘU, Primarul Comunei Corbasca, IANCU VALENTIN MÂRZAC, Primarul Comunei Colonești și DUMITRU-COSMIN DAVID – Primarul Comunei Secuieni, reprezentanti ai institutiilor publice din Bacău și ai societății civile.

Pe parcursul conferinței au fost detalii referitoare la derularea proiectului, etapele și activitățile acestuia, precum și la beneficiile înregistrate în cele trei comunități. Proiectul “O șansă pentru fiecare, o șansă pentru toți” este implementat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Sediul Central, în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Filiala Bacău, UAT Comuna Corbasca, UAT Comuna Colonești și UAT Comuna Secuieni și are ca obiectiv general implementarea măsurilor integrate de sprijin pentru reducerea riscului de abandon școlar în trei școli supuse unui risc educațional ridicat din cele trei comune menționate din județul Bacău: Școala Gimnazială din Băcioiu, Școala Gimnazială Smaranda Apostoleanu din Colonești și Școala Gimnazială din Secuieni. Măsurile integrate vor implica 209 preșcolari și 632 școlari, 300 de părinți și 264 de cadre didactice, iar activitățile se vor derula pe toată perioada implementării proiectului (data începerii proiectului: 20 aprilie 2018 – data finalizării proiectului: 19 aprilie 2021). Valoarea totală a proiectului este de 6.446.890,20 Ron, dintre care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 5.479.856,67 Ron.

Reprezentantii Societății Naționale de Cruce Roşie din România, organizație cu prestigiu şi cu experienţă în implementarea activităților și programelor cu scop social şi umanitar au subliniat importanța reducerii și prevenirii abandonului școlar timpuriu și promovării accesului egal la invatamantul prescolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de invatare formale, non formale si informale pentru reintegrarea în educatie și formare. De asemenea, reprezentanţii partenerilor au confirmat faptul că prin acest proiect se pun în aplicare mecanisme eficiente și inovatoare de dezvoltare și implementare a unor măsuri integrate în domeniul educației, cu scopul final de a crește participarea școlară a copiilor și de a preveni/reduce părăsirea timpurie a școlii.

20180614_124416

Posted in Noutati

Deșteptarea, 30/03/2018: De Paște, Crucea Roșie pune mâncare pe mesele sărmanilor

Aproximativ 1.000 de familii cu venituri mici primesc anul acesta un ajutor consistent din partea Crucii Roșii Române, filiala Bacău. Cele 1.000 de pachete vor ajunge în aproximativ 22 de comune din județul Bacău. Beneficiarii găsesc în ele produse de bază (zahăr, ulei, mălai, făină, orez, paste făinoase, conserve). Familiile care au copii primesc în plus dulciuri și jucării adecvate vârstei.

De Paște, Crucea Roșie pune mâncare pe mesele sărmanilor

Posted in Aparitii in presa

A început Caravana de Paște în sprijinul persoanelor nevoiașe

29345362_1628271643946713_853122959_n

În această perioadă, ambulanțele Crucii Roșii merg în județ pe diferite trasee, pentru a îmbogăți masa de Paște pentru cei nevoiași.  Produsele sunt achiziționate prin eforturi proprii de Crucea Roșie Bacău, la care se adaugă cele donate Băncii de alimente, în containerele pe care băcăuanii le pot găsi în magazinele Auchan, Carrefour, CORA, METRO și Selgros.
Primul traseu al Caravanei de Paște pentru persoanele nevoiașe a cuprins comunele Colonești și Răchitoasa. Cincizeci de familii lipsite de posibilități financiare au primit pachete cu produse alimentare de la echipa Crucii Roșii Bacău29345362_1628271643946713_853122959_n

Posted in Noutati

Desteptarea, 24/03/2018: Ajutor nesperat de la Crucea Roșie

O mamă singură cu doi copii se află într-o situație disperată! Femeia este divorțată, nu muncește, iar singurele venituri sunt alocațiile copiilor. Maria T. are domiciliul pe strada Milcov, într-o locuință socială, fără energie electrică și gaze naturale. În lipsa banilor, femeia a acumulat datorii, iar neachitarea acestora a condus la debranșarea utilităților.

Cazul Mariei T. a ajuns în atenția angajaților de la Crucea Roșie Bacău, la recomandarea unui vecin. O echipă le-a trecut pragul casei pentru a le duce pachete cu alimente de bază. Băieții, de 7, respectiv 9 ani, sunt în clasa I, respectiv clasa a III-a.

“Copiii au rezultate bune la învățătură, însă, situația lor este una disperată. Singurul venit este reprezentat de alocațiile băieților, iar orice ajutor este binevenit”, declară Raluca Diaconu, purtător de cuvânt la Crucea Roșie Bacău. Echipa CR a luat în evidență familia și le-a dus alimente: ulei, orez, făină, paste, mălai, zahăr, bulion, biscuiți, dulciuri etc.

Crucea Roșie Bacău pregătește în această perioadă documentația pentru demararea Caravanei de Paști. Traseul ar putea cuprinde 22 de comune, iar direcțiile de asistență socială urmează să stabilească cine va primi pachete de Paște.

În principiu, acestea vor ajunge la familii sărace cu mulți copii sau bolnavi cronici. Cine vrea să ajute familiile nevoiașe poate contacta Crucea Roșie la numărul de telefon 0234/523733 sau se poate deplasa pe strada Oituz, nr. 61 din Bacău.

https://www.desteptarea.ro/ajutor-nesperat-de-la-crucea-rosie/

Posted in Aparitii in presa

Îngrijiri la domiciliu pentru persoanele vârstnice aflate în evidență

DSCN0916 (3)

Personalul de îngrijire al Crucii Roșii Bacău a mers săptămâna trecută acasă la persoanele vârstnice aflate în evidență. Acestora le este monitorizată periodic tensiunea arterială și determinată glicemia. Treizeci de persoane vârstnice din municipiul Bacău sunt susținute în această perioadă, atât prin acordarea de îngrijiri socio-medicale la domiciliu, cât și prin oferirea de pachete lunare ce conțin alimente (ulei, zahăr, mălai, făină, orez, conserve, dulciuri, paste, etc), dar și îmbrăcăminte și încălțăminte din depozitul propriu.

Posted in Noutati