Importanța acordării primului ajutor

Este important ca cetățenii să știe  să acorde primul ajutor, astfel încât persoanele care au nevoie de ajutor să aibă mai multe șanse de recuperare sau de supraviețuire. Cursul de prim ajutor de bază organizat de către Crucea Roșie Bacău reprezintă un instrument excelent pentru formarea persoanelor în îngrijirea imediată pentru o persoană care s-a rănit în urma unui accident sau a unei boli.

În luna noiembrie, a.c., unii dintre cursanții care au absolvit acest curs de prim ajutor de bază și-au exprimat părerea cu privire la semnificația primului ajutor. În acest sens, primul ajutor a fost perceput de către aceștia ca fiind o parte importantă a vieții de zi cu zi la domiciliu, locul de muncă sau la joacă. De aceea, fiecare  ar trebui să învețe primul ajutor și să fie dispus să administreze îngrijire de bază, până la sosirea personalului calificat din cadrul serviciului de ambulanță. De asemenea, cunoștințele de prim ajutor sunt folositoare nu numai pentru situațiile de urgență ci și în gestionarea unor leziuni minore la domiciliu sau la locul de muncă.

Referitor la manevrele cele mai importante de prim ajutor, pentru ca o victimă să poată supraviețui, absolvenții au declarat că  acestea ar fi resuscitarea cardio-pulmonară și oprirea hemoragiilor. Totodată, au considerat că asemenea manevre le stăpânesc foarte bine și oricând sunt pregătiți să le aplice.

Pe de altă parte însă, teama de a nu avea reușită, eventualele pericole  sau reacțiile persoanelor din anturajul victimei, sunt câteva dintre constrângerile salvatorilor, care pot împiedica orice intervenție de prim ajutor și de a face ceva.

Prin urmare, luarea de măsuri imediate este principiul esențial în acordarea primului ajutor. Pentru a fi capabil de recunoașterea simptomelor și semnelor de bază ale unui accident este vital să ai cunoștințele necesare pentru a nu face ceva greșit.

 

 

 

 

 

Postat în Noutati
One comment on “Importanța acordării primului ajutor
  1. Danila Hortensia Marilena spune:

    Buna ziua, spuneti-mi va rog cand mai incep cursuri de prim ajutor si daca trebuie indeplinite anumite conditii pt participare fiindca as dori sa le urmez si eu ? Multumesc si o zi buna.

În arhivă