Echipa medicala din cadrul proiectului “O sansa pentru fiecare, o sansa pentru toti”, acasa la beneficiarii din Colonesti

Beneficiarii Proiectului „Demnitate pentru bunicii nostri”, contract POCU – POCU/ 436/ 4/ 4/ 127223, domiciliati in comuna Colonesti, au primit vizita echipei medicale: medic si asistenti medicali. Este vorba despre 25 de persoane varstnice aflate in situatii de dependenta si/sau risc de excluziune sociala. Prin echipa interdisciplinara, in cadrul proiectului sunt efectuate atat activitati de ingrijire la domiciliu, cat si monitorizare din punct de vedere medical si consiliere socio-psihologica. In total, grupul tinta este format din 161 de persoane vârstnice din municipiul Bacău si comunele Colonesti, Corbasca si Traian. Acesti oameni se afla în situaţie de risc, ca urmare a imposibilităţii de a-şi asigura necesităţile de bază: hrană, igienă, îngrijire, medicatie precum și ca urmare a situației de izolare socială cu care se confruntă.
Avantajul serviciilor de ingrijiri la domiciliu este ca reduce numarul de persoane varstnice stationate in spitale si ca previn, intarzie sau inlocuiesc ingrijirile de lunga durata in institutiile de ocrotire. Asadar, ingrijirile la domiciliu permit persoanelor suferinde de incapacitate totala sau partiala sa traiasca pe cat de independent posibil in propriul lor camin. Proiectul de față răspunde următoarelor probleme cu care se confrunta persoanele varstnice: izolare socială, sărăcie extremă, vârstă înaintată, situaţii conflictuale, lipsa de informare cu privire la drepturi şi obligaţii, lipsa unor acţiuni de conştientizare şi sensibilizare referitoare la problemele cu care se confruntă persoanele vârstnice.

Posted in Noutati