Crucea Roşie Română şi AXN lansează campania socială “Fii generos! Ajută o familie de sărbători!“

Bucureşti, 26 noiembrie 2010: Crucea Roşie Română împreună cu AXN şi real,- Hypermarket – lansează sâmbătă, 27 noiembrie a.c., campania pentru colecta de rechizite pentru copiii proveniţi din familii nevoiaşe – “Fii generos! Ajută o familie de sărbători!“.

Lipsa încăltămintei sau a îmbracamintei, precum şi a rechizitelor şcolare sunt motivele pentru care sute de parinţi nu-şi pot trimite copiii la şcoală. Crucea Roşie Română împreună cu AXN şi real,- Hypermarket, şi-au propus să vină în sprijinul copiilor nevoiaşi din localităţile Colonesti, Mărgineni şi Răchitoasa din judeţul Bacău şi localităţile Pecica şi Nădlac din judeţul Arad. Copiii provenin din familii care trăiesc într-o stare de sărăcie extremă, cauzată de inundaţiile din vara acestui an, precum şi de agravarea crizei economice.

Campania “Fii generos! Ajută o familie de sărbători!“ constă în strângerea de rechizite prin donaţii în magazinele real,- din Bucureşti, Bacău şi Arad, în perioada 27 noiembrie – 30 decembrie 2010. Rechizitele donate de cetăţeni se colectează în recipiente special amenajate şi amplasate după linia caselor de marcat din magazine. La finalul campaniei, rechiziteleor vor fi distribuite cu ajutorul voluntarilor Crucii Roşii Române la domiciliul beneficiarilor. Alături de rechizite, copii vor primi şi jachete de iarnă, oferite prin sprijinul financiar AXN.

“Sunt familii pentru care mâncarea preferată este pâinea. Grija acestor familii faţă de viitorul copiilor lor – faţă de şcoală – este demult abandonată. Credem că prin acest sprijin pe care încercăm să-l oferim familiilor nevoiaşe, îi putem ajuta să retrimită sau să păstreze copiii la şcoală”, a declarat Andreea Furtună, coordonator proiect Crucea Roşie Română.

Postat în Noutati

În arhivă