Crucea Roșie Română sărbătorește Ziua Mondială a Primului Ajutor

Bacău, 8 septembrie 2012: Crucea Roșie Română marchează sâmbătă, 8 septembrie, Ziua Mondială a Primului Ajutor, prin mai multe manifestări.

În luna septembrie „Luna Crucii Roşii Române”, Crucea Roşie Bacău pregăteşte în domeniul acordării primului ajutor şi intervenţie la dezastre, voluntari care fac parte din Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă. Deoarece este esenţial să ştii să acorzi primul ajutor în caz de nevoie, scopul principal al Crucii Roşii Bacău este ca în luna septembrie, să încurajeze populaţia să se pregătească pentru orice situaţie neprevăzută şi să conştientizeze importanţa cunoaşterii tehnicilor de Prim Ajutor.

Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie sărbătoreşte Ziua Mondială a Primului Ajutor cu tema ‘’Primul ajutor pentru populaţia vulnerabilă”. Potrivit Federaţiei, orice persoană are posibilitatea de a învăţa să acorde Primul Ajutor şi să salveze vieţi, punând accent pe capacitatea comunităţilor vulnerabile în acordarea Primului Ajutor.

 

În Bacău, va fi montat un cort în zona Prefecturii unde cetăţenii vor avea posibilitatea să îşi măsoare tensiunea, glicemia şi indicele de masă corporală. Prin intermediul acestor activităţi Crucea Roşie Bacău îşi propune să ridice nivelul programelor sale pe Prim Ajutor şi să continue îmbunătăţirea calităţii acestora. Cât mai multe persoane şi voluntari ar trebui să aibă capacitatea de a furniza comunităţii serviciile de bază ale primului ajutor. Aşadar, în data de 8 septembrie, toţi băcăuanii care doresc să urmeze cursuri de Prim Ajutor, pot să se înscrie şi să ne viziteze  în intervalul orar 10-14, la cortul Crucii Roşii Bacău.

Crucea Roşie Română are o tradiţie neîntreruptă de 136 de ani în acordarea Primului Ajutor de bază şi in pregătirea surorilor voluntare de Cruce Roşie. Cursurile au o durată de 12 ore și sunt predate de medici, atestaţi ca formatori de Prim Ajutor, iar Crucea Roşie pune la dispoziţie manuale şi alte materiale didactice precum: manechine pentru resuscitare, truse de Prim Ajutor, bandaje, atele, defibrilatoare etc.

Cursul de Prim Ajutor de bază se finalizează cu un examen, în urma căruia se primeşte un certificat de absolvire şi o legitimaţie, care confirmă că persoana este instruită să acorde Primul Ajutor de bază.

În 2011, Crucea Roşie Română a organizat puncte de prim ajutor la competiţii sportive locale şi naţionale, în zone de agrement din toată ţara, pe litoral în sezonul estival, la stranduri sau în parcuri, la diverse competiţii organizate de instituţii de stat şi private, concerte şi spectacole.

 

Cu deosebită consideraţie,

 

 

Crucea Roşie Bacău

                                                                                                                                                                      Director

                                                                                                                                                     Lt.col. ( r) Dan Marcel Babliuc

 

Postat în comunicate

În arhivă