Crucea Roșie Bacău marchează Ziua Mondială a Sănătății, 7 aprilie 2013

Bacău, 5 aprilie 2013: În data de 7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătății, pentru Crucea Roșie Bacău și Centrul de Nutriție Bacău, semnifică un prilej oportun pentru a evidenția, la nivel local problemele de sănătate publică. Tema Zilei Mondiale a Sănătății de anul acesta este hipertensiunea arterială, factorul de risc pentru majoritatea bolilor cardio-vasculare iar sloganul “Este timpul pentru o schimbare!” lansează un apel pentru o intensificare a grijii față de starea de sănătate a fiecăruia dintre noi, prin încurajarea adoptării unui stil de viață sănătos. Venind în sprijinul comunității, Crucea Roșie Bacău contribuie la prevenirea îmbolnăvirilor care sunt cauzate de creșterea peste valorile normale, ale tensiunii arteriale, prin activitatea “Menține-te sănătos! Învață să previi hipertensiunea arterială!”.

Având un domeniu prioritar de interes pentru sănătatea publică la nivel mondial, filiala Bacău a Crucii Roșii Române, protejează sănătatea și viața, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, religie, sex, vârstă, apartenență socială sau politică. În acest sens, de Ziua Mondială a Sănătății, în intervalul orelor 13:00-19:00, Crucea Roșie Bacău împreună cu Centrul de Nutriție Bacău, în locațiile Cora Bacău și real,-Hypermarket Bacău, vor informa și educa comunitatea băcăuană, în ceea ce privește menținerea valorilor normale ale tensiunii arteriale și prevenirea hipertensiunii arteriale, factorul de risc principal al îmbolnăvirilor și deceselor, la nivel mondial. Evaluarea sănătății cetățenilor are ca debut efectuarea de analize corporale și de evaluări nutriționale. În baza rezultatelor acestora, sunt oferite sfaturi și recomandări privind prevenirea hipertensiunii arteriale și a îmbolnăvirilor sau controlarea hipertensiunii arteriale, odată ce a fost depistată.

“Întrucât hipertensiunea arterială este o afecțiune în care tensiunea arterială este cronic crescută, în absența tratamentului aceasta poate impune anumite complicații precum apariția infarctului miocardic și insuficiența cardiacă. Și cum în România există foarte multe persoane hipertensive, fie că acestea au peste 50 de ani sau sub 30 de ani, speranța de viață scade considerabil, din pricina numeroaselor decese, înregistrate anual, la nivel global. De aceea este mai mult decât necesar să redăm speranța tuturor celor care suferă de hipertensiune arterială și să îi informăm că prin adoptarea unui stil de viață sănătos poate fi prevenită. De altfel, prin tratament corect și susținut poate fi controlată și pot fi prevenite complicațiile ei.” transmite dl. Dan Marcel BABLIUC, director Crucea Roșie Bacău.

Împreună putem contribui semnificativ la creșterea nivelului de cunoștințe și îmbunătățirea stilului de viață, de care depinde diminuarea afecțiunii de hipertensiune arterială și protejarea sănătății, respectiv a vieții.

Postat în comunicate

În arhivă