Crucea Roșie Bacău încheie seria evenimentelor din Luna Primului Ajutor

Bacău, 26.09.12: Cu ocazia încheierii lunii septembrie, declarată Luna Primului Ajutor, Crucea Roșie Bacău realizează o serie de exerciții practice ce presupun testarea cunoștințelor cetățenilor în acordarea Primului Ajutor. În acest sens, în Parcul Catedralei, Parcul Cancicov și Parcul Trandafirilor vor fi amplasate câte 1 victimă reală pentru a sesiza care vor fi reacțiile băcăuanilor și pentru a le arăta acestora cât de important este să știi să acorzi Primul Ajutor în cazul unor accidente sau situații de urgență.

Fiind ultimul din calendarul lunii septembrie, în data de 29 septembrie a.c., începând cu orele 10:00, la cortul care va fi montat în Parcul Catedralei, cetățenii pot afla ce manevre de Prim Ajutor trebuie realizate atunci când viața unei persoane se află în pericol. De asemenea, voluntarii Crucii Roșii Bacău vor măsura tensiunea, glicemia și indicele de masă corporală.

Prin intermediul activităților desfășurate, Crucea Roșie Bacău îşi propune să ridice nivelul programelor sale pe Prim Ajutor, în rândul băcăuanilor, prin dobândirea și însușirea cunoștințelor de bază și a deprinderilor practice pentru acordarea Primului Ajutor.

„În urma unui accident, efectele pot fi devastatoare, mai ales pentru martorii care au șansa de a preveni înrăutățirea stării victimelor sau chiar de a salva viețile acestora, însă nu fac nimic deoarece nu știu cum să acționeze. Pentru a reduce numărul efectelor produse în urma unor astfel de situații care pot fi fatale pentru victime, și traumatizante pentru persoanele din jur, cursul de Prim Ajutor este extrem de util pentru a afla cum să ajuți imediat o persoană, de unde și motto-ul nostru A ști sau a nu fi!  Sperăm ca în urma demersului nostru de a învăța comunitatea locală să acorde Primul Ajutor, orice cetățean să conștientizeze că are datoria morală de a a cunoaște măsurile elementare de îngrijire și folosire corectă a unor tehnici de Prim Ajutor, în cazul accidentărilor și situațiilor de urgență”, a declarat dl. Dan Marcel Babliuc, Directorul Crucii Roșii Bacău.

 

Cu stimă,

Director Crucea Roșie Bacău

Lt. Col. (r) Dan Marcel BABLIUC

Postat în comunicate

În arhivă