Crucea Roșie Bacău dedică Luna Decembrie umanității, bucuriei și unității

Crucea Roșie Bacău dedică Luna Decembrie umanității, bucuriei și unității

Anul acesta, în perioada magică a Sărbătorilor, voluntarii Crucii Roșii Bacău  au devenit tot mai motivați și mai entuziaști în vederea implicării în societate  întrucât în pofida eforturilor muncii lor depuse de până acum, aceștia își vor continua munca în folosul comunității, pentru a-l ajuta pe Moș Crăciun să împartă cadouri familiilor, copiilor și persoanelor nevoiașe din localitățile:  Onești, Slănic Moldova, Oituz, Moinești, Comănești, Corbasca, Răcăciuni, Colonești, Răchitoasa, Plopana, Secuieni, Traian şi Bacău.

Pentru a reuși să facem mai multe și pentru a duce câte puțin din spiritul Crăciunului, Crucea Roșie Bacău a demarat în anul 2006, un proiect promițător – Caravana Moș Crăciun, ce s-a dovedit a fi de un real succes pe tot parcursul acestor ani.

În acest sens, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România- Filiala Bacău, începând cu data de 04 decembrie, demarează a VI-a ediţie a proiectului Caravana Moş Crăciun,  proiect ce presupune colectarea de resurse financiare, alimente greu perisabile, dulciuri, îmbăcăminte şi jucării provenite din donaţii/sponsorizări, în recipiente special amenajate în hypermarketuri și instituții de învățământ iar în preajma sărbătorilor aceste produse sunt distribuite persoanelor vulnerabile (1500 copii școlari și preșcolari,  300 persoane vârstnice şi 150 familii).

Luna decembrie este dedicată bucuriei iar voluntarii se implică în campania de colectă de fonduri în hypermarket Real, școlile generale și liceele din județul Bacău, pentru sprijinirea în preajma Sfintelor Sărbători de Crăciun a tuturor beneficiarilor stabiliți în urma efecturăii de anchete sociale, la domiciliul acestora.

La moment de bilanț,  ne amintim cu plăcere că din totdeauna voluntarii contribuie în cea mai mare parte la îndeplinirea misiunii noastre de alinare a suferinței umane.

Ziua Internațională a Voluntarului” constituie un prilej minunat de conștientizare a importanței voluntariatului. Evenimentul din data de 5 decembrie, debutează cu o festivitate de premiere Voluntariat pentru viață!, a celor mai activi și devotați voluntari, începând cu orele 16:00, la Restaurantul Vila Royal. De asemenea, în acest cadru festiv toți voluntarii se pot bucura de o petrecere cu muzică, karaoke, dans, concurs de Miss și Mister Voluntar al Crucii Roșii Bacău și jocuri interactive.

Astfel, scopul evenimentului din data de 5 decembrie este solidarizarea cu valorile comunităţii mondiale și locale, producerea schimbărilor dorite în conştiinţa individuală şi colectivă, odată cu aflarea avantajelor voluntariatului, evidențierea atât a rezultatelor obținute în urma desfășurării activităților din acest an, cât și reflectarea recunoștinței organizației față de voluntari, pentru a-i menține motivați și entuziaști.

Ţinând cont de semnificaţia evenimentului avem deosebita plăcere de a ne onora cu prezența dumneavoastră, alături de dragii noștri voluntari!

Director

Crucea Roșie Bacău